Region

Vojska počela sa postavljanjem velikih šatora u Zagrebu

Ministar odbrane Mario Banožić rekao je da vojska od početka pandemije virusa korona pomaže civilnim institucijama i građanima Hrvatske kroz razne oblike podrške

Šatori u Zagrebu - Avaz

Hrvatska vojska započela je danas postavljanje šatora za smještaj pacijenata ispred Kliničke bolnice “Dubrava” u Zagrebu.

– Riječ je o samoodrživom ekspedicionom kampu sa 25 grijanih šatora opremljenih sa 200 kreveta za smještaj pacijenata – saopćeno je iz Ministarstva odbrane Hrvatske.

Ministar odbrane Mario Banožić rekao je da vojska od početka pandemije virusa korona pomaže civilnim institucijama i građanima Hrvatske kroz razne oblike podrške.

Vojska je od marta 2020. godine do danas pružala pomoć zdravstvenim i civilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh