Region

More u Hrvatskoj promijenilo boju: Ulice pod vodom, munja zapalila kuću

Za samo jedan sat u gradu Hvaru palo je 90 litara kiše po metru kvadratnom, a u posljednja 24 sata preko 120 litara, što je više od prosječne količine padavina u novembru

nevrijeme Hrvatska - Dalmacijadanas

Ogromna količina kiše danas je u kratko vrijeme potopila hvarske ulice i trgove, izazvala odrone, a more je zbog bujica poprimilo smeđu boju.

Za samo jedan sat u gradu Hvaru palo je 90 litara kiše po metru kvadratnom, a u posljednja 24 sata preko 120 litara, što je više od prosječne količine padavina u novembru.

Osim obilnih padavina, jako grmljavinsko nevrijeme na Hvaru dovelo je do prekida telefonskih veza, a zbog udara munja pregorjeli su brojni elektronski uređaji.

Komandir hvarskih vatrogasaca Nikola Škare rekao je da veliki problem predstavljaju oborinske vode, da su garaže pod vodom i da pumpaju vodu bez prestanka, ali da kiša ne prestaje.

Mještani Hvara kažu odavno ne pamte ovakvo nevrijeme i da su munje udarale svakih nekoliko sekundi, a jedna je zapalila kuću. prneosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh