Region

Džonić LAGAO, odbranu mu srušilo čak 16 SVJEDOKA: Evo šta advokati kažu o nastavku istrage ubistva Đokića

Saslušana lica nisu ukazala da je bilo ko drugi, pored Džonića, učestvovao u zločinu.

Goran Džonić - kurir

Svi tragovi ka ubicama supružnika Đokić, Gordane (56) i Gorana (57), i njihove kćerke Lidije (25) ukazuju samo na penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića, kao i svjedočenje 16 ljudi, što je zajedno od ključnog interesa za slučaj jer su Džonićevu odbranu srušili kao kulu od karata.

Pored zvanično saslušanih lica u tužilaštvu u policiji je saslušavano još na desetine mještana Moravca, Žitkovca, Aleksinca i okoline koji su neposredno ili posredno mogli da imaju saznanja o ubicama Đokića i kretanju i ponašanju ubijenih. Ipak, iskazi njih 16 presudni su za hvatanje okrivljenog u laži.

Saslušana lica u izjavama policiji i tužilaštvu apsolutno nisu ukazala da je bilo ko drugi, pored Džonića, učestvovao u nezapamćenom zločinu u aleksinačkom kraju koji se dogodio u noći između 26. i 27. septembra. Svjedoci su dali alibi braći Milošević, koje je Džonić označio kao saučesnike u zločinu, i time su demantovali sve što je on rekao u iskazima koje je mijenjao čak tri puta, što takođe ukazuje da nije govorio istinu.

– Nakon saslušanja dosadašnjih svjedoka odbrana je apsolutno zadovoljna jer su dokazali nevinost naše braće Milošević. To je jedan u nizu dokaza da ne mogu braću Milošević da povežu ni s krivičnim djelom koje im se stavlja na teret. Miloševići su iznijeli alibi, a svjedoci su potvrdili da Kostadin i Aleksandar te noći nisu mogli biti prisutni na mjestu zločina – kazao je advokat Mladen Magdelinić za Srpski telegraf.

Advokati odbrane, kako braće Milošević tako i braće Džonić, sinova osumnjičenog Gorana Džonića, koje tužilaštvo sumnjiči za teško ubistvo, kao i njihovog oca, ali i Miloševiće, kažu da je svaki od svjedoka bitan na svoj način jer pomaže u rasvjetljenju monstruoznog ubistva. Pored svjedočenja supruge i majke Kostadina Miloševića, kojeg je Džonić označio kao hladnokrvog ubicu, iskaz je dala i djevojka njegovog rođenog brata Aleksandara, a sve dame su ispričale da su kritične noći braća Jojke, kako Miloševiće zovu u selu, bili s porodicom.

– Svih deset svjedoka Milana i Stefana Džonića je saslušano. Zadovoljan sam njihovim iskazima pred Višim javnim tužilaštvom jer je potvrđena njihova odbrana. Petorica Milanovih kolega vatrogasaca su potvrdila navode da je on bio na poslu i angažovan u svojoj jedinici, kao i petorica Stefanovih kolega iz Vojske Srbije koja tvrde da je moj branjenik bio na zadatku kod Medveđe u noći ubistva – rekao je Filip Domazet, advokat Džonićevih sinova.

U sklopu istrage VJT u Nišu svedočio je i metalostrugar koji je raskrinkao Džonića, rekavši da mu je napravio prigušivač za pištolj, misleći da pravi dio za poljoprivrednu mašinu, kako ga je Džonić prevario. Iskaz je dao i mladić, komšija koji je vozio Džonića nekoliko sati prije nestanka Đokića, što se potpuno uklapa u podatak iz istrage po kojem je ubica sakrio žuti skuter u šiblju 12 kilometara od kuće da bi njime pobjegao nakon počinjenog zločina.

Takođe, o svireposti Gorana Džonića govorio je pred tužiocem njegov prijatelj, rekavši da je Džonić s njim bio na pecanju prije i poslije zločina i da je jednako bio smiren kao da nije ni mrava zgazio, a kamoli ubio troje ljudi.

Nesumnjivi tragovi ka ubici

DNK penzionisanog vatrogasca nađen je na novcu ubijenog Đokića i vreći iskopanoj iz voćnjaka njegovog sina, koji je tog dana bio odsutan. Pištolj za koji se smatra da su njime ubijeni Đokići nađen je u stanu Džonićeve žene Suzane u Aleksincu, gdje je bio sakriven u dimnjaku. Nekoliko sati prije nestanka porodice Đokić Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu, a sigurnosne kamere u Tešici snimile su pasat Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva sata iza ponoći i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva sata kasnije istim putem, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh