Region

Tip se godinu i pol džabe vozio autocestom. Na rampi bi samo rekao da nema novca

ČAK godinu i pol Dominik (37) se besplatno vozio autocestom i u tom je razdoblju 88 puta ušao na autocestu i izašao na željenom čvoru a da nikad nije platio ni lipe.

Naplatne kućice - Depo.ba

Kako je to moguće? Zapravo, dosta jednostavno. Na rampi bi rekao da nema novca, piše Danica.

Protiv njega je ovih dana podignuta optužnica kojom ga se tereti da je od lipnja 2019. do kraja studenog prošle godine poduzeće Hrvatske autoceste oštetio za priličan iznos.

Prema optužnici, on je “na autocesti A3 Lipovac – Zagreb – Bregana, s unaprijed stvorenom nakanom da se koristi autocestom i ne plati cestarinu, u 88 navrata prilikom ulaska na autocestu uzeo naplatne kartice i ušao na autocestu.

No, dolaskom na izlazne naplatne postaje odbijao je platiti cestarinu, navodeći da nema novca, čime je Hrvatske autoceste oštetio za ukupni iznos od 10.672 kune.”

Terete ga za kazneno djelo prevare i za njega traže godinu dana uvjetnog zatvora i vraćanje novca HAC-u, s kamatama. Dominik iz Vinkovaca branio se kako nije plaćao jer je baš u tom razdoblju bio zapao u financijske teškoće. Nije mu, kaže, bila namjera ikoga prevariti, prenosi danica.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh