Region

Crnogorski premijer ne želi da se vakciniše: “Kod mene raste broj antitijela”

Predsjednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je u četvrtak da se neće cijepiti protiv koronavirusa, jer ima dovoljan broj antiteijela.

Zdravko Krivokapiić - Vijesti.me

“Kod mene raste broj antitijela i ne znam otkud taj fenomen. Onoga trenutka kada broj bude ispod 100 cijepit ću se”, kazao je Krivokapić, istaknuvši da će uvijek poslušati savjet svog liječnika.

Krivokapić je često u crnogorskoj javnosti kritikovan zbog kršenja epidemioloških mjera, posebno na vjerskim skupovima Srpske pravoslavne crkve, gdje je i snimljen.

Podgorički portal Analitika primijetio je da je Crna Gora sada jedina država u Europi čiju vladu predvodi necijepljeni predsjednik, podsjećajući da su pojedini premijeri, poput kosovskog Albina Kurtija, među prvima primili cjepivo kako bi dali primjer stanovnicima svojih država.

Mediji u Podgorici su podsjetili da je srbijanska premijerka Ana Brnabić prvu je dozu primila još prošle godine, a Edi Rama iz Albanije u februaru ove godine, dok su čelnici izvršne vlasti u Hrvatskoj i Sloveniji, Andrej Plenković i Janez Janša, cjepivo primili u martu, piše Jutarnji list.

U Crnoj Gori posljednje dvije sedmice raste broj oboljelih i preminulih od koronavirusa, a čelnici zdravstvenih vlasti pozivaju građane da se cijepe. Crnogorski epidemiolozi su zaprijetili da bi, ako se nastavi pogoršanje zdravstvene situacije, COVID propusnice uskoro mogle biti obavezne za sve zaposlene u javnoj upravi.

Crna Gora do sada je cijepila blizu 55 posto odraslog stanovništva. Od početka pandemije u toj zemlji preminulo je preko dvije hiljade osoba, ili preko 0,3 posto populacije Crne Gore. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh