Region

Eskobar u Crnoj Gori: SAD će nastaviti da podržava euroatlantske aspiracije Crne Gore i njenih građana

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar zahvalio je na prijemu kazavši da je svrha njegove posjete dalje produbljivanje partnerstva i savezništva SAD i Crne Gore.

Gabriel Escobar - Ambasada SAD u Srbiji

SAD će nastaviti da podržava euroatlantske aspiracije Crne Gore i njenih građana, kazao je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar, na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, javlja CDM.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar zahvalio je na prijemu kazavši da je svrha njegove posjete dalje produbljivanje partnerstva i savezništva SAD i Crne Gore.

– Činjenica da je Crna Gora uspijevala da ostane nezavisna, multietnička i otvorena za ljude različitih vjera i nacija u kriznim vremenima čini je pouzdanim strateškim partnerom SAD u regionu. Crna Gora, članica NATO-a, treba da bude i dio EU i SAD će nastaviti da podržava euroatlantske aspiracije Crne Gore i njenih građana – rekao je Eskobar.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, predsjednik je zahvalio na posvećenosti gospodina Eskobara Crnoj Gori i regionu, i izrazio nadu da će njegovo dobro poznavanje prilika na Zapadnom Balkanu biti benefit za razvoj odnosa sa SAD i ekonomski i demokratski razvoj država regiona.

– Crna Gora je ponosna na povjerenje koje smo izgradili u teškim vremenima, koje smo se trudili da sačuvamo i da dalje produbljujemo u partnerstvu i savezništvu u NATO – rekao je Đukanović.

Sagovornici su se saglasili da ključni problem nestabilnosti regiona ne može biti riješen bez jasne perspektive integracije.

Takođe, kako je saopšteno, saglasili su se da su evropska i euroatlantska integracija i ekonomski razvoj regiona ključni elementi dalje agende odnosa i saradnje sa SAD.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh