Region

Medicinski fakultet: “Ivermektin nije efikasan protiv korone, ne smanjuje smrtnost ni oboljevanje…”:

Dekanski kolegijum Medicinskog fakulteta u Beogradu oglasio se povodom brojnih komentara koji su se u poslednje vreme pojavljivali u medijima u vezi sa primenom preparata “Ivermektin” u lečenju kovid infekcije.

Ivermektin - Profimedia Lafargue Raphael

Ivermektin, lek koji je poslednjih meseci u fokusu javnosti u Srbiji u kontekstu lečenja od korone, nije efikasan u borbi protiv ove zarazne bolesti, zaključak je Medicinskog fakulteta u Beogradu. Takođe, navodi se da nema pouzdanih dokaza o efektu Ivermektina na smanjenje smrtnosti i obolevanju od bolest.

Oni su naveli da je Medicinski fakultet smatrao da kao ustanova najvišeg nacionalnog značaja treba da reaguje i priložili su ekspertska mišljenja rukovodstva Instituta za mikrobiologiju i imunologiju i Klinike za infektivne i tropske bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

„Podsećamo da je Agencija za lekove i medicinska sredstva jedina institucija koja je ovlašćena za izdavanje dozvola za stavljanje u promet isključivo kvalitetnih, bezbednih i efikasnih lekova i medicinskih sredstava“, navedeno je u saopštenju Dekanskog kolegijuma Medicinskog fakulteta. piše 2Nedeljnik“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh