Region

Vulin: Ne spremamo ruske dobrovoljce za Kosovo, dovoljni su Srbi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin negirao je danas da zvanični Beograd priprema ruske dobrovoljce za povratak na Kosovo i dodao da, kada bi Beograd i htio da se silom zauzme Kosovo, ne bi mu bili potrebni ni Rusi ni drugi stranci, već bi bili dovoljni samo Srbi rođeni tamo.

Aleksandar Vulin - Twitter

Vulin je to izjavio u odgovoru na tvrdnju bivšeg komandanta Kosovskih bezbjednosnih snaga Kadrija Kastratija koji je naveo da ima informacije da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i Vulin regrutuju ruske plaćenike da bi ih doveli na sjever Kosova.

“Prema nekim informacijama koje imam, Vučić i Vulin regrutuju ruske plaćenike da ih dovedu na sjever Kosova, a za ovu grupu je zadužen general Diković. Ako dođe do destabilizacije u Bosni, isto automatski počinje na sjeveru Kosova i krajnji cilj Srbije je da napravi Veliku Srbiju”, izjavio je Kastrati za televiziju Kljan Kosova.

Vulin je naveo da kosovski Albanci, kada iz njih “progovori strah i nečista savjest”, počnu da “lupetaju o srpskoj agresiji i ruskoj opasnosti”.

“Ni predsjednik Vučić ni ja ne spremamo i ne tražimo ruske dobrovoljce. Da Srbija hoće da se silom vrati i na sjever i na jug Kosova i Metohije, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljni su Srbi rođeni na Kosovu”, dodao je Aleksandar Vulin.

Prema njegovoj procjeni, takve tvrdnje treba da posluže kao razlog NATO-u da “još jednom podigne oružje i vodi rat koji Albanci sami nikada nisu mogli da dobiju, baš kao što sami nisu mogli da naprave ni državu”. prenosoi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh