Region

VOJNICI POTVRDILI: Evo gdje je Stefan Džonić bio u noći ubistva porodice Đokić

Kolege detaljno objasnile kako se ponašao tih dana.

Kolege jednog od sinova prvooosumnjičenog za trostruko ubistvo u Moravcu juče u niškom tužilaštvu rekle da je Stefan u noći između 26. i 27. septembra bio sa njima.

Petoro pripadnika Vojske Srbije potvrdilo je juče u Višem javnom tužilaštvu u Nišu da je Stefan Džonić, jedan od uhapšenih sinova Gorana Džonića (54), prvoosumnjičenog za ubistvo svojih rođaka u Moravcu, u noći ubistva bio na svom radnom mjestu u Kopnenoj zoni bezbjednosti.

Kao svjedoci su se pred tužiocem pojavila četvorica Stefanovih kolega i jedan stariješana i svi su mu dali alibi, odnosno potvrdili su ono što je i sam Stefan ispričao nakon hapšenja, 23. oktobra.

Uvučen u priču
– Stefan tvrdi da je u cijelu priču uvučen bez ikakve krivice. Tvrdi da je pritvoren i osumnjičen za trostruko ubistvo samo na osnovu očevog iskaza – kaže izvor.

Džonićeve kolege su juče ispričale da su 26. i 27. septembra, kada su vlasnik mjenjačnice Goran Đokić (57), njegova žena Gordana (56) i kćerka Lidija (25) ubijeni, pa spaljeni, imali neku vrstu pretrage terena.

– Nisam kod Stefana tih dana vidio ništa neuobičajno, da je bio nervozan ili slično. Normalno se ponašao, nije moglo da se nasluti da je u umješan u bilo šta – rekao je jedan od vojnika, s kojim je Stefan bio u jedinici. On je naveo da je cijela jedinica bila na okupu.

Filip Domazet, advokat Stefana i Milana Džonića, rekao je da je zadovoljan iskazima današnjih svjedoka.

– Smatram da će se dokazati da moji branjenici nisu umješani u ovaj težak zločin. Ne vidim nikakvu njihovu povezanost sa tim. Ne mogu da ulazim u to šta je rekao prvoosumnjičeni, ali odbrana je sada zadovoljna u kom pravcu ide istraga – rekao je Domazet.

Podsjetimo, na placu kuće u koju se Stefan Džonić još nije uselio, ispod drveta je nađen zakopan novac, oko 43.000 eura. Kako smo ranije pisali, utvrđeno je da je taj novac pripadao Đokićima, a na novčanicama je nađen DNK Gorana Džonića, ali i Gorana Đokića.

Goran u četvrtak ponovo pred tužiocem
Još jedno saslušanje Goran Džonića zakazano je za četvrtak.

– Džonić će vjerovatno biti saslušan da bi pojasnio neke svoje navode, jer je prvo dao iskaz, uperio prstom u sinove i braću Milošević, a onda dao neki drugi iskaz i na kraju se branio ćutanjem. Ima tu niz nelogičnosti. U svakom slučaju njegova umješanost je do sada dokazana. Jeste da na pištolju nema njegovih tragova, ali je za sada sigurno da je bio na mjestu zločina i na mjestu gdje je zapaljen automobil. Da li je on bio egzekutor, to je još uvijek nejasno, a kada je optužio braću Milošević da su pucali u Đokiće, u sve to se ne uklapa prigušivač koji mu je čovjek navodno napravio za poljoprivrednu mašinu – rekao je izvor upoznat sa detaljima predmeta.

Sin u čudu
Kako saznajemo, Stefan Džonić se nalazi u čudu, a svojim cimerima u pritvoru se svakodnevno žali kako ga je namjestio rođeni otac.

– Ovo je užas, kako ću poslije svega da se vratim u selo? – požalio se u pritvoru.

Naš izvor kaže da je Stefan prilično samouvjeren kada je njegova krivica u pritvoru, odnosno on tvrdi da je nevin i tako se i ponaša, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh