Region

DŽONIĆEV SIN SE POŽALIO ČUVARIMA U PRITVORU: Ovo je užas, kako ću da se vratim u selo? PLAŠI SE REAKCIJE MJEŠTANA

– Ovo je užas, kako ću poslije svega da se vratim u selo? – požalio se svojim čuvarima Stefan Džonić, sin prvoosumnjičenog Gorana Džonića za teško ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i svoje bratanice Lidije (25) Đokić.

Porodica Đokić - Kurir.rs

On je ovo rekao uoči današnjeg svedočenja četvorice njegovih kolega i jednog starešine koji su mu dali alibi za kritičnu noć između 26. i 27. septembra kada je ova porodica ubijena i spaljena u selu Moravac.

Kada je to rekao, kako nam je nezvanično rečeno, mislio je na cijelokupnu situaciju koja je pogodila selo koje mjesec dana opsjeda policija i novinari. On je mislio na to da je uvučen u priču o kojoj bruji cijela Srbija bez ikakve krivice. Da su Stefan i drugi sin Milan bili na svojim radnim mjestima potvrđeno je “Kuriru” ranije.

Današnji svjedoci su kolege Stefana Džonića koji je u vrijeme ubistva bio u kopnenoj zoni bezbjednosti. U srijedu bi trebali, kako nezvanično saznajemo da se saslušaju majka i supruga Gorana Džonića koji će još jedno svjedočenje dati u sudu, a koje je zakazano za četvrtak.

– Mi smo tog dana imali neku vrstu pretrage terena. Nisam kod njega vidio ništa neuobičajno, da je bio nervozan ili slično. Normalno se ponašao, nije moglo da se nasluti da je u nešto umiješan – rekao je jedan od vojnika s kojima je bio u jedinici. On je naveo u Višem sudu da je cijela jedinica bila na okupu.

Filip Domazet, advokat braće Stefana i Milana Džonića je rekao da je zadovoljan iskazima današnjih svedoka.

– Smatram da će se dokazati da moji branjenici nisu umijješani u ovaj težak zločin. Ja zaista ne vidim nikakvu njihovu povezanost sa tim. Ne mogu da ulazim u to šta je rekao prvoosumnjičeni, ali odbrana je sada zadovoljna u kome pravcu ide istraga – rekao je Domazet.

Na placu kuće u koju se Stefan još nije uselio, među šljivama je nađen zakopan novac, a pare su bile sakrivene i u usisivaču pa je ukupno policija pronašla 43.000 eura, prenosi Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh