Region

HAOS NA SUĐENJU ZORANA MARJANOVIĆA: Pojavio se drugi vještak, izjavom sve zbunio!

Odmah je reagovao Zoranov branilac.

Zoran Marjanović - Espreso.rs

Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen da je u aprilu 2016. godine na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu Jelenu, nastavljeno je danas u Palati pravde.

Poslije prvog sudskog vještaka Vojkana Zorića koji je izjavio pred sudom da se blato pronađeno na Zoranovim pantalonama i desnoj patici podudara sa uzorcima blata koji su uzeti sa mjesta na kom je pronađeno tijelo Jelene Marjanović, saslušana je i Nataša Radosavljević Stevanović.

Drugi sudski vještak Nataša Radosavljević Stevanović, koja je sa vještakom Zorićem radila na predmetu Zorana Marjanovića dodatno je pojasnila u sudnici da je po njihovom nalazu i mišljenju zemljište sa pantalona i mjesta zločina istog mineralnog sastava, odnosno isti tip zemljišta, ali da oni ne mogu sa sigurnošću da tvrde da je riječ o istom zemljištu.

– Uzorci su bili takvi da ne možemo da kažemo da je sigurno isto. Može biti isto, ali nije bilo ničeg specifičnog što smo našli, da bi to bilo nesporno – pojasnila je sudski vještak.

Branilac Zorana Marjanovića, advokat Nikola Dumnić, poslije svjedočenja vještaka izjavio je da jedino što može da primijeti jeste da blato nema nikakvu dokaznu vrijednost u postupku.

– Zemljište je podložno promjenama uslijed različitih faktora. Niko od vještaka nije isključio mogućnost da bi zemljište sa drugog mjesta moglo da ima isti sastav. Sudski vještak je objasnila da se na osnovu tragova i karakteristika blata ne može tvrditi da je Zoran bio na licu mjesta – rekao je Dumnić, poslije čega je nastavak suđenja zakazan za 21. decembar, prenosi Alo!.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh