Region

Pijan bježao policiji, jurio kroz crveno i zabio se parkirana vozila

Haos na pulskim ulicama izazvao je u nedjelju oko 1:45 sati pijani vozač koji je bježao policiji, a potom se Audijem zabio u kontejnere za smeće, pokupio telefonsku govornicu i skoro popeo na parkirani Passat, javlja PU istarska.

nesreća Pula - 24sata..

Pokušali su policajci zaustaviti Audi pulskih registracija, ali vozač ih je ignorisao te je nastavio voziti prema Kaštanjeru. U Stankovićevoj ulici je potom prošao dva puta kroz crveno svjetlo.

Nakon toga se zabio u četiri kontejnera za smeće i telefonsku govornicu.

Osim kontejnera i govornice, planove su mu pomrsili i nepropisno parkirani automobili. Naime, VW Passat u kojeg se zabio bio je nepropisno parkiran, a isti se tada odbio i u druga dva auta pored, koji također ovdje nisu smjeli biti parkirani. Tako je nastradao i Fiat, koji se još odbio u Volvo talijanskih registracija. Ostatak ekipe kao i Audi imali su pulske registracije.

“Nije mi jasno kako bi mogao pri takvoj brzini ubosti u taj zavoj na kojem je izgubio kontrolu”, rekao je čitatelj koji je poslao fotografije Audija koji izgleda kao da se pokušao popesti na Passat, piše 24sata.hr.

Iz policije su rekli:

“Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se udaljio pješice s mjesta događaja te se nakon nekog vremena vratio. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,15 promila”.

Dodaju da su ga zadržali u prostorijama policije do otriježnjenja zbog straha da ne nastavi raditi prekršaje, te će protiv njega podnijeti prekršajni postupak radi popočinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh