Region

TRI NEOČEKIVANA POTEZA DŽONIĆA: Na sahrani porodice Đokić napravio kobnu grešku, evo šta ga je odalo!

Tri neočekivana poteza osumnjičenog za ubistvo porodice iz Moravca su policiji jasno stavila do znanja da je upravo Goran Džonić mogući ubica.

Goran Džonić - Screenshot

Slučaj brutalnog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca možda nikada ne bi bio otkriven da osumnjičeni Goran Džonić nije napravio tri neočekivana poteza.

Džonić, brat od tetke ubijenog Gorana, navodno je zločin planirao čak pola godine, prenose mediji. Zbog toga iznenađuje činjenica da je nakon jezivog ubistva svog brata, snahe i bratanice na ovaj način skrenuo pažnju istražnih organa na sebe.

Šest mjeseci planirao zločin
Goran Džonić, koji je u ubistvo iskazom pokušao da uplete i svoje sinove, navodno je mjesecima planirao zločin, istraživao kretanje Đokića, nalazio pogodno mjesto za svoj krvavi pir, kao i mjesto gdje će pokušati da sakrije tijela.

Kada je ubio Gorana, Gordanu i Lidiju, nije dobro očistio tragove za sobom. Na novcu koji je zakopao na sinovljevom imanju pronađen je njegov DNK, njegovi otisci prstiju, ali i jedna priznanica na ime ubijenog Đokića. Najčudnije je što je pištolj kojim je počinjeno ubistvo zadržao, umjesto da ga se otarasi.

Počeo da troši novac
Đokićima je ukradena ogromna svota novca, koja je vjerovatno bila i motiv za ovaj zločin, a Džonić je odmah nakon ubistva vratio pozamašan dug. Iz Goranovog automobila nestao je sef u kojem je čuvao veću svotu.

Policiji rekao stvari koje su upalile “alarm”
Džonić je, kao bivši pripadnik MUP-a, pokušavao na sve načine da se umiješa u istragu. Raspitivao se kod policajaca, govorio da je nemoguće da je neko od mještana počinio zločin, i širio dezinformacije.

Kako je ranije izjavila majka ubijenog Gorana, on je danima nakon zločina dolazio u kuću porodice, jeo i pio s njima, a sve je to radio kako bi održao privid nevinosti i velike tuge zbog ubistva troje članove porodice.

– Sve te poteze povlačio je da bi uspio ponašanjem da prikrije tragove, ili da se prikaže kao neko ko apsolutno ne može biti okrivljen, i to zaista stvara jedan osjećaj jeze – rekla je psihijatar dr Nevena Čalovski Hercog, prenosi Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh