Region

Odbijen zahtjev za zaštitu zakonitosti Malčanskom berberinu

Vrhovni kasacioni sud Srbije odbio je zahtjev za zaštitu zakonitosti Ninoslava Jovanovića (47) iz Malče, poznatijeg kao “Malčanski berberin”, koji je pravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje djevojčice iz Suvog Dola.

Ninoslav Jovanović - Kurir.rs

Ovaj zahtjev kojim traži “otklanjanje nepravilnosti u presudi“ Jovanović je podnio Vrhovnom kasacionom sudu preko Višeg suda u Nišu 2.augusta, nakon što je Apelacioni sud u Nišu 5. jula potvrdio presudu Višeg suda u Nišu Jovanoviću.

Jovanović je zahtjev napisao lično jer više nema prava na branioca po službenoj dužnosti, a sud je za manje od tri mjeseca donio odluku iako inače u ovakvim predmetima prođe više vremena do donošenja odluke.

Okrivljeni Jovanović je višestruki povratnik, koji je više od 20 godina proveo u zatvorima, a sada se nalazi u pritvoru. On je djevojčicu iz sela Suvi do oteo 20. decembra 2019. i zlostavljao je desetak dana, nakon čega je ona pronađena, a on je uhapšen sedam dana kasnije.

Više javno tužilaštvo u Nišu u martu prošle godine je podiglo optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloljetnice nije htjelo da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog djela za koje ga tereti.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta. Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.

On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je a ona je 29. decembra pronađena u selu Jasenovik u jednoj vikendici, nakon 10 dana velike policijske potrage.

Bila je ošišana, sa modricama po tijelu i smještena u Klinički centar u Nišu radi oporavka. Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na kazne od 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao, prenosi Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh