Region

Vulin stao u odbranu Vučića: To više nisu napadi već monstruozne laži, dokaz da ne mogu da prihvate jaku Srbiju..

Vučić prvi put na teritoriji Republike Srpske Krajine bio krajem 1994. ili početkom 1995. godine, i to u izbornoj kampanji Srpske radikalne stranke i u pratnji novinara, kazao je ministar Vulin na teške optužbe predsjednika Srbije iznesene na suđenju

Aleksandar Vulin - Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin nazvao je monstruoznim lažima tvrdnje svjedoka koji je na suđenju za zločine u Glini počinjene 1991. godine optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ga je tada lično tukao.

Komentarišući činjenicu da je taj iskaz prenio jedan broj hrvatskih medija, Vulin je, kako prenosi Srna, rekao da su laži o Vučiću dokaz da je hrvatska služba spremna na sve kako bi destabilizovala Srbiju.

Vulin je rekao da ovo više nisu napadi na Vučića već monstruozne laži koje će se nastaviti i umnožiti kako se izbori budu približavali.Ovo je glup napad i besmislena laž. Aleksandar Vučić je 1991. godine imao 21 godinu, bio je student Pravnog fakulteta u Beogradu i nije bio član nijedne političke stranke, a pogotovo nije bio nikakav funkcioner. Nema nikakvu vlast, ne ide nigde, vredno uči i radi u Beogradu, rekao je Vulin za RTS.

On je dodao da je “Vučić prvi put na teritoriji Republike Srpske Krajine bio krajem 1994. ili početkom 1995. godine, i to u izbornoj kampanji Srpske radikalne stranke i u pratnji novinara”,piše Oslobodjenje

Vulin je ocijenio da je ova “laž dokaz da je Hrvatska očajna jer ne može da prihvati jaku Srbiju, plašeći se da će joj preuzeti primat u regionu”.

– Aleksandar Vučić je taj koji Srbiju čini dovoljno jakom da zaista počne da ugrožava Hrvatsku u političkom i ekonomskom smislu, rekao je Vulin.

Hrvatski mediji prenijeli su izjavu sa suđenja Srbima osumnjičenima za zločine u Glini u kojoj svjedok, prema njihovim navodima, tvrdi da je bio zarobljen i da ga je lično tukao Aleksandar Vučić, koga je optužio za prijetnje i učešće u zločinu.

Za Vulina je to dokaz kako se Srbima sudi u Hrvatskoj, što ga, kako kaže, posebno brine.

– Ako taj čovek nije lud, onda je lažni svedok, nema trećeg, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh