Region

DŽONIĆ NIJE HTIO DA OPTUŽI SINOVE ZA ZLOČIN – Inteligentni ubica svalio krivicu na svoje najbliže iz JEDNOG RAZLOGA

Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravac, osumnjičen za svirepo ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnjek ćerke Lidije od hapšenja se navodno služi lažima kako bi izbjegao ili bar umanjio svoju odgovornost.

Kako se saznaje, eksplicitnim neistinama ili dvosmislenim odgovorima, na sve moguće načine pokušavao je da istragu navede na pogrešan trag.

Jedna od njegovih najdrastičnijih laži bila je da je novac, koji je pronađen u cijevi od usisivača zakopan na imanju njegovog sina Stefana u Moravcu možda njegov.

– Ono što on nije znao je da je prilikom pakovanja novca propustio da baci priznanicu o pozajmici na ime Gorana Đokića. Ovaj dokument je neoboriv dokaz da se radi o parama koje su nakon ubistva čitave porodice, ukradene iz Goranovog vozila – objašnjava sagovornik.

Kako se saznaje, Džonićeve izjave tipa “možda jesam, možda nisam” slobode su koštale i njegovu dvojicu sinova.

– Kada mu je predočeno da su na novcu i kesama u kojem su se novčanice nalazile, pronađeni njegovi biološki tragovi, Džonić koji je vrlo inteligentna osoba, kazao je da su to možda tragovi njegovih sinova. Mada se zbog te njegove izjave u medijima tvrdi da ih je optužio da bi sebe spasio, to nije tačno. On je na taj način htio da stvori zabunu, odnosno, da diskredituje biološke tragove jer je znao da je među srodnicima DNK slična – objašnjava izvor.

Ističe da je Džonić pratio medije, te da je svoju odbranu gradio i na njihovim izvještajima.

– Nema nijednog dokaza da je navodni crveni auto, koji on opisuje da je korišćen u zločinu, odnosno da su u njemu bili i njegovi navodni saučesnici, zaista bio na licu mjesta. Crveni auto, koji nije identifikovan, jeste primijećen u Moravcu, ali danima prije ubistva i bio je obuhvaćen istragom kao i sve drugo što je indiciralo da može da rasvijetli zločin. On je to iskoristio da bi potkrijepio svoju odbranu da su zločin izvršila brača K.M. i K.M. te da im je pomogao njihov prijatelj D.P. koji je navodno upravljao tim crvenim vozilom – nastavlja sagovornik.

Kako se saznaje, policija i tužilaštvo raspolažu kompletnim dokazima o Džonićevoj krivici, počev od bioloških tragova koji se broje desetinama, do video zapisa kojim je rekonstruisano njegovo kretanje tokom pripreme i izvršenja zločina.

Kamere u centru Tešice registrovale su njegov prolazak dan prije ubistva na žutom skuteru kojim je otišao do mjesta gdje je pronađeno spaljeno vozilo Đokića.

Tamo ga je ostavio, pozvao prijatelja da ga odveze do Moravca, a video nadzor je zabilježio da se nakon ubistva, vozilom Đokića ponovo provezao kroz Tešicu, zapalio ga, a onda se skuterom vratio u Moravac.

Komentarišući to što se i pored obilja ovih dokaza, radi na verziji da je imao saučesnike, izvor navodi da operativni rad podrazumijeva da se ispitaju sve osobe koje okrivljeni navede, koliko god njegove tvrdnje bile i sumnjive.

– Ne smije se ništa prepustiti slučaju, niti apriori odbaciti. Međutim, za njegove navode moraju da budu pronađeni dokazi. Za sada nije nađen nijedan, ali se na provjeri njegovih optužbi i dalje radi – kaže izvor upoznat sa slučajem, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh