Region

POLICAJCI MU ČAK OTKRIVALI TOK ISTRAGE: Ponašanje Džonića nakon zločina šokiralo inspektore, hladnokrvnost ledi krv u žilama

Izvor iz Moravca otkriva da je Džonić, vatrogasac u penziji i brat od tetke ubijenog vlasnika mjenjačnice Gorana Đokića, na sve moguće načine želio da pomogne u otkrivanju istine.

Goran Džonić - kurir

Goran Džonić (54), osumnjičen da je zverski ubio porodicu Đokić iz Aleksinca, u periodu od 27. septembra, kada su Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26) likvidirani i spaljeni u ataru sela Moravac, pa sve do 20. oktobra, kada je uhapšen kao osumnjičeni, nije bio uznemiren, niti je djelovao sumnjivo svojim komšijama, rođacima i bivšim kolegama, a sve vrijeme je aktivno učestvovao najprije u potrazi za nestalima, a potom i u potrazi za ubicom!

Izvor iz Moravca otkriva da je Džonić, vatrogasac u penziji i brat od tetke ubijenog vlasnika mjenjačnice Gorana Đokića, na sve moguće načine želio da pomogne u otkrivanju istine.

“Htio da pomogne”
– On se kao bivši pripadnik MUP osjetio pozvanim da pomogne policajcima u istrazi, koji su danonoćno bili na terenu u Moravcu ko je potencijalni osumnjičeni. Svakodnevno se raspitivao da li ima novih saznanja o Đokićima, šta se događa sa tragovima, što je najgore, neki policajci su mu kao bivšem kolegi, govorili u prijateljskim razgovorila dokle se stiglo u istrazi – priča izvor kako se osumnjičeni ponašao u period od ubistva do hapšenja.

Dodaje i da je on svih 25 dana čitao novine i pratio izvještaje u TV vijestima o zločinu, koji je, kako se kasnije ispostavilo, upravo on učinio.

Izvori kažu da ne mogu da vjeruju da je tako bezočno mogao da se ponaša i da glumi ucveljenog rođaka, koji je među prvima išao kod majke ubijenog da izjavi saučešće.

– Išao je toliko daleko da je, pošto je policija našla ugljenisana tela, komentarisao da nema šanse da je neko iz Moravca mogao to da uradi jer je nemoguće da u selu živi toliki monstrum. Govorio je da je ubica sigurno neki stranac, tj. neko ko ne živi u kraju – kaže izvor i dodaje da se Džonić primirio kad su se u slučaj uključili i beogradski inspektori.

Gdje je žrtvin pištolj?
Istražitelji još uvijek nisu pronašli ni pištolj pokojnog Gorana Đokića.

– Riječ je o revolveru sa burencetom koji je Đokić nosio sa sobom. U Đokićevom stanu je nađena futrola za pištolj, ali ne i oružje, što znači da je bilo kod njega – kaže izvor.

– Većinu lokalnih pripadnika MUP on poznaje. Strašno je što je na taj način skretao istragu – kaže Moravčanin i dodaje da je u prvim danima istrage čak davao i izjavu za medije.

Podsjetimo, on je poslije hapšenja nekoliko puta menjao iskaz, a na kraju je odlučio da se brani ćutanjem. Priznao je da je tipovao rođake, ali tvrdi da ih nije on likvidirao.

– Kao saučesnike je označio braću Kostadina i Konstantina Miloševića iz Moravca, ali i svoje sinove Milana i Stefana. Sva četvorica su uhapšena i određen im je pritvor – kaže izvor i dodaje da njihova uloga u zločinu, ako je ima, tek treba da se utvrdi, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh