Region

Mural Mladiću već tri mjeseca na Bulevaru Zorana Đinđića u centru Beograda, komunalna inspekcija ne reaguje

Mural sa likom Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske osuđenog za ratne zločine, više od tri meseca stoji na fasadi zgrade na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.

Podsetimo, mural sa likom Mladia i natpisom „Đenerale nek je tvojoj majci hvala“ na ovoj lokaciji osvanuo je tokom noći 23. jula ove godine.

Na žalbe građana na Tviteru Beokom servisu (@prijavi_problem) odgovoreno je da je slučaj prijavljen nadležnoj inspekciji.

„Već smo prijavljivali i dobili odgovor od opštinske komunalne inspekcije GO Vračar da je pokrenut inspekcijski nadzor u vezi navedenog pod brojem 355-408/21 10.08.2021. god“, odgovorio je Beokom servis 31. avgusta ove godine, ali se od tada ništa nije desilo.

Istim povodom, Beokom je napisao na Tviteru 2. septembra da su što se tiče natpisa „Bulevar Ratka Mladića“ preko cele zgrade u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu dobili odgovor od komunalne inspekcije opštine Novi Beograd da je još 17. jula naloženo da fasadu dovedu u „uredno stanje“.

Ratko Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH.

Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, pravnog naslednika Tribunala, nedavno je potvrdilo prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca, prenosi danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh