Region

LIKVIDACIJA ĐOKIĆA, LIČI NA JEZIVO UBISTVO PORODICE OBRADOVIĆ?! U oba slučaja nestala je ista stvar, masakr u Žarkovu I DALJE JE MISTERIJA?!

Sedmicama Srbija prati užasan razvoj događaja u slučaju ubistva tročlane porodice Đokić, kada su u svom automobilu oteti i upucani Goran, Gordana i Lidija, a nedavno je povodom ovog zločina uhapšen njihov bliski rođak Goran Džonić.

Porodica Obradović i Porodica Đokić - Informer.rs

Pričalo se pre toga da je glavni razlog likvidacije Gorana Đokića, inače vlasnika mjenjačnice, i njegove porodice, upravo bio novac. Pričalo se i o svesci dužnika koja je nestala u toku ubistva, odnosno spiska koji je Goran imao za sve ljude koji mu duguju novac.

Masakr sa potencijalno sličnim motivima dogodio se i prije 14 godina, koliko je propšlo od kada policija istražuje brutalno ubistvo Dragice, Zorana i Željka Obradovića, kao i Maje Gostić u beogradskom naselju Žarkovo. Zločin koji još nije riješen dogodio se 27. oktobra, odnosno – na veliki srpski praznik Svetu Petku.

Ova stravična četvorostruka likvidacija ni do danas nije rasvijetljena. Ubijena je tročlana porodica, bračni par i njihov sin, a u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mestu našla se djevojka mladića koja je takođe ubijena. Ona je u došla u posjetu svom momku, jer je sutradan trebalo svi zajedno da putuju.

Stravičan prizor zatekao komšija
Porodica Obradović i djevojka njihovog sina Maja Gostić ubijeni su u zgradi u Spasenovićevoj ulici, a stravičan prizor zatekao je komšija koji je na vrata stana pokucao jer mu se Zoran nije javljao na telefon kobne večeri, a trebalo je da idu na fudbal. Najprije je u hodniku stana ugledao Dragičine noge i tako shvatio da se dogodio zločin.

– Ne znam ni sam kako sam smogao snage da uđem u stan. U trpezariji sam vidio Željka sa mrljom na glavi i grudima. Izgledalo je kao da je pokušao da se sakrije. U dnevnoj sobi, na krevetu, sjedila je Maja. Glava joj je bila naslonjena na desnu stranu, izgledalo je kao da spava. Jadno dijete… U spavaćoj sobi, u krevetu, ugledao sam svog prijatelja, tijelo mu je bilo krvavo, bio je izrešetan po stomaku i grudima. Bio je u bermudama i košulji, a televizor je još radio – ispričao je tada komšija za medije neposredno poslije zločina.

Policija u stanu pronašla 56 čahura iz dva vatrena oružja
Prema zvaničnoj verziji događaja, ubica je ušao u zgradu i pozvonio na vrata Obradovića. Kada je Dragica otvorila, ispalio je nekoliko metaka i ubio je. U dnevnoj sobi je usmrtio Zorana, inače građevinskog preduzimača, a posljednje je pucao u Željka i Maju, nakon čega je pobjegao.

Prilikom uviđaja policija je u stanu pronašla čak 56 čahura iz dva vatrena oružja. Posumnjali su da je bilo više egzekutora, kao i da je Dragica koja je otvorila vrata poznavala ubice jer, kako su tvrdili njeni poznanici, ona nikada ne bi otvorila vrata nepoznatim osobama.

Što se tiče drugih tragova koji bi mogli da pomognu u rasvijetljavanju četvorostrukog ubistva, pronađen je dio rukavice za koju se vjeruje da je pripadala ubici, a na stolu su se nalazile i šoljice ispijene kafe… Sve je ukazivalo na to da je porodica poznavala svoje ubice.

U Spasenovićevoj ulici zavladao je muk. Dani su prolazili, a policija nije imala odgovor na pitanje šta se desilo sa porodicom, ko je mogao da hladnokrvno ušeta, izrešeta četvoro odraslih ljudi i nestane bez traga. Tako je ostalo sve do danas. Roditelji Maje Gostić i dalje nemaju odgovor na pitanje šta se dogodilo sa njihovom kćerkom.

Ne znaju zašto se Maja našla na meti ubica
Porodica Maje Gostić je u izjavama za medije navodila da ne znaju zbog čega se njihova kćerka našla na meti ubica, a sumnja se da je Zoran ubijen zbog reketa koji su mu tražili. Dvije godine poslije zločina, prema pisanju medija, u istrazi se došlo do saznanja da su Obradovići i Maja Gostić moguće žrtve kriminalne grupe iz Žarkova koja je pokušala da reketira Zorana, i to za 80.000 eura.

Uprkos detaljnim proverama policije nije se došlo do materijalnih dokaza da je grupa iznuđivača povezana sa četvorostrukim ubistvom. Čak i podatak da u stanu nije bilo premetačine niti tragova nasilnog ulaska govore u prilog tezi da su žrtve poznavale egzekutore, a jedan od podataka koji je isplivao tokom istrage jeste i to da je iz stana nestala samo Zoranova bilježnica, sveska u koju je upisivao ko mu i koliko novca duguje, pišu Novosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh