Region

Ivo Sanader pravomoćno dobio šest, Hernadi dvije godine zatvora

Odlukom Vrhovnog suda RH postala je pravomoćna presuda bivšem predsjedniku Vlade Hrvatske Ivi Sanaderu od šest godina zatvora te bivšem predsjedniku Uprave MOL-a Zsoltu Hernadiju koji je osuđen na dvije godine zatvora

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu za slučaj INA-MOL u kojem su na zatvorsku kaznu osuđeni bivši hrvatski premijer Ivo Sanader i predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi, javlja Anadolu Agency (AA).

Odlukom Vrhovnog suda RH postala je pravomoćna presuda bivšem predsjedniku Vlade Hrvatske Ivi Sanaderu od šest godina zatvora te bivšem predsjedniku Uprave MOL-a Zsoltu Hernadiju koji je osuđen na dvije godine zatvora.

Sanader i Hernadi krivi su zbog primanja, odnosno davanja mita od pet milijuna eura u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava mađarskom MOL-u.

Mađarska Zsolta Herna​​​​​​​dija nije izručila Hrvatskoj ni na ranije zahtjeve upućene od strane hrvatskog pravosuđa, dok se Ivo sanader već nalazi na odsluženju kazni zbog drugih, pravomoćno potvrđenih koruptivnih afera u kojima je sudjelovao na funkciji hrvatskog premijera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh