Region

DŽONIĆ I SINOVI NE PRESTAJU DA MIJENJAJU ISKAZE PRED SUDOM: Goran izmijenio odbranu – više ne krivi druge

U sklopu istrage brutalnog ubistva troje Đokića – Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25), saslušana su u subotu i dvojica njegovih sinova.

kurir

Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv trojice osumnjičenih za brutalno ubistvo tročlane porodice Đokić i zatražilo da svima bude određen pritvor. Istraga je pokrenuta protiv Goran Džonića (59), kao i njegovih sinova S. DŽ. i M. DŽ. zbog krivičnog djela teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna doživotnog zatvora.

Prema riječima portparola Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislava Rodonjića, niškom Višem sudu je podnet prijedlog da se protiv osumnjičenih odredi pritvor do 30 dana. Inače, Goran Džonić (59) branio se ćutanjem tokom jučerašnjeg saslušanja u Višem janom tužilaštvu u Nišu. On je, naime, promijenio svoju odbranu, ne optužujući osobe koje je prethodno označio kao saizvršioce u zločinu koji je potresao Srbiju.

U sklopu istrage brutalnog ubistva troje Đokića – Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25), saslušana su u subotu i dvojica njegovih sinova.

Inače, u sklopu istrage o ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca, trenutno se okvirno rade vještačenja tragova koji bi trebalo da potvrde vezu osumnjičenih sa djelom. Goran Džonić, rođak porodice, zasad je prvoosumnjičeni za učestvovanje u ovom strašnom zločinu.

Do Gorana Džonića, osumnjičenog za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića, snahe Gordane i bratanice Lidije, policija je najvjerovatnije došla zahvaljujući tome što su ga prijavili ljudi koji su mu navodno napravili prigušivač za pištolj, a kojima je nedavno vratio veću količinu novca.

Istražitelji su u petak u Džonićevom stanu u Aleksincu pronašli i pištolj iz kog je, kako se sumnja, ubijeno troje Đokića, a nađen je i skuter, kojim se, navodno, dovezao do mjesta gdje ih je sačekao.

Nakon izjave koju je prvo u policiji dao Džonić, uhapšena su, kako je prvobitno saopšteno, četvorica muškaraca, od kojih je dvojicu on označio kao saizvršioce. Nezvanično, riječ je o braći Konstantinu i Kostadinu M.

Ova rođena braća iz Niša, koje je DŽonić označio kao saradnike, dobro su poznati policiji i imaju debeo dosije. Najčešće su dovođeni u vezu sa dilovanjem narkotika. Zbog lošeg glasa koji ih prati, mijenjali su imena, najvjerovatnije da bi prikrili brojna krivična djela. Oni su privedeni u policijskoj akciji koja je sprovedena u petak, ali zasad još nije tačno poznato kakva je bila njihova uloga u nezapamćenom zločinu. Prema saznanjima iz istrage, Goran Džonić je upravo njih optužio “da su ga ucjenama i prijetnjama natjerali da surovo likvidira svoje bliske rođake”.

Navodno, braća su već bila saslušana zbog ubistva Đokića, te su na poziv policije došla iz inostranstva. Poput drugih, i oni su bili podvrgnuti poligrafskom testiranju, ali ništa nije bilo sumnjivo sve dok ih Džonić nije označio kao saradnike.

Jedan od braće hapšen je prije deset godina, zbog sumnje da je bio dio međunarodnog lanca švercera kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi. Navodno, njegov zadatak je bio da iz luka u Holandiji i Belgiji, uz saučesnika, prebaci drogu do Švedske.

Kako se saznaje, Stojanka, majka ubijenog Gorana Đokića, u teškom je stanju nakon što joj je kuća zavijena u crno:

– Ovo je velika muka, bol, pa nema gdje… Ja sam jednog sina izgubila, ali njega sam nekako preboljela, bolestan je bio. Ali, ovi zdravi, pravi. Nikoga loše nisu pogledali, svakome dobro učinili. Za ovog Džonića, šta je sve činio, a sad…? Za sve što mu je trebalo, kod mog Gorana je došao. Sa nama i pio i jeo, a ubio mi djecu. Monstrum podmukli.

SPALJENI
Porodica Đokić je u noći između 26. i 27. septembra nestala, a njihova tela su pronađena 2. oktobra. Njihova tela su nakon ubistva spaljena i pokrivena rastinjem, a vozilo je takođe zapaljeno.

DEŽURAJU PRED KUĆOM
Ispred Džonićeve kuće dežura policija. Naime, otkako je osumnjičeni za ubistvo troje Đokića saslušan, policajci čuvaju njegovu porodicu.

U noći između petka i subote u selu Moravac, u čijem ataru su pronađena tijela porodice Đokić, na asfaltu je osvanuo grafit sa porukom “Pravda za porodicu Džonić”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh