Region

Prodignuta optužnica protiv BANKARA KOJI JE UBIO ŽENINOG LJUBAVNIKA – “Rekao mi je: ‘Tvoja žena voli da je si*ujem’, pukao mu je film”

Više tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv Radovana S. (55), profesora matematike i bankara iz Novog Sada, zbog sumnje da je 27. septembra prošle godine u Osečini ubio bivšeg ljubavnika svoje supruge Milovana Marinkovića (52).

Policija - Insajder/Novak Đurović

U optužnici se navodi da mu je “pukao film zbog ljubomore” kada je u računaru svoje supruge V. S, koja je inače načelnica pedijatrije u dječjoj bolnici u Novom Sadu, pronašao poruke koje joj je slao Marinković.

Srce mi se kidalo
– Dok sam čitao te poruke, srce mi se kidalo. Brak koji je trajao 28 godina i prolazio u najvećoj sreći, u kom je rođeno dvoje djece, neki ludak je pokušao da uništi – opisao je navodno na saslušanju optuženi Radovan S. kako se osjećao kada je pročitao poruke. U nekima od njih, kako je ispričao, Milovan je prijetio njegovoj supruzi, ali i njihovoj djeci, zbog toga što supruga nije željela više da bude s njim, piše Kurir.

Pokojni mu tražio pomoć zbog kredita
Optuženi, koji je radio i u filijali jedne velike banke u Novom Sadu, na saslušanju je ispričao da je pokojni Marinković čak kontaktirao i njim prije nego što je saznao da je ranije bio u ljubavnom odnosu sa njegovom suprugom. Navodno, tražio je od njega da mu pomogne oko kredita, čak su ugovorili i sastanak, ali se Milovan nije pojavio.

– Potom mi je na telefon stigla poruka, prepoznao sam da je to isti broj s kog me čovjek zvao za kredit. Pisao je da se moja supruga švaleriše i da mi se svi smiju zbog toga. Pitao sam suprugu, bila je ćutljiva, i kada je otišla na spavanje, uzeo sam njen računar, što nikada prije nisam radio. Pronašao sam poruke koje je Milovan slao, čitao sam i bio zbunjen i šokiran onim što sam vidio – ispričao je na saslušanju.

Radovan S. je, navodno, na saslušanju ispričao da te noći nije spavao, kao i da se ujutru sa suprugom vozio po gradu i tražio objašnjenje od nje. Rekla mu je da joj je Marinković prijetio, da ju je si*ovao, ucjenjivao slikama i video-snimkom, kao i da je Milovan lud i da ga se plaši.

“Vođen željom za osvetom zbog ljubavnog odnosa sa njegovom suprugom”, kako navodi Tužilaštvo u optužnici, “uzeo je pištolj, seo u automobil i krenuo ka Osečini.”

S druge strane, optuženi ne negira da je uzeo pištolj i krenuo ka Marinkoviću, ali on tvrdi da je njegov motiv bio strah da će Milovan da ispuni prijetnje koje je slao u porukama – da otme suprugu, da napadne djecu, da ubije njega.

Nije ubio iz niskih pobuda
Branilac Radovana S, advokat Ivan Gvozdenac, potvrdio je da je Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo optužnicu, ali da vjeruje da će ona biti vraćena na doradu istom tužilaštvu.

– Odbrana smatra da Više javno tužilaštvo u Valjevu nije dokazalo okolnost niske pobude kod okrivljenog Radovana S. Nijedan dokaz iz optužnice ne govori u prilog da je navodno krivično djelo izvršeno iz niskih pobuda, pa samim tim ne stoji kvalifikacija teškog ubistva. Zbog svega navedenog odbrana je pisala odgovor na optužnicu i sigurni smo da će optužnica ponovo biti vraćena da doradu tužilaštvu – kaže Gvozdenac, prenosi Kurir.

Po dolasku u Osečinu optuženi je pronašao kuću pokojnog, ušao u dvorište i tu prvo susreo kćerku pokojnog. Obratio joj se: “Dobar dan, je li tu Milovan?” Potom je u dvorištu susreo suprugu pokojnog, koja ga je pozvala da uđe u kuću i ponudila mu da sjedne, navodi se u optužnici. Milovan Marinković u međuvremenu je već sišao u prizemlje.

“Čiju ćeš ti ženu da si*uješ?!”
– Cerio mi se u facu, imao je neki bolesni kez. Sjeo je pored mene i rekao: “I šta ti kaže žena, kako je*em?” Skočio sam sa stolice i tražio mu da mi da snimke i slike moje žene koje ima, rekao sam: “Nećeš ti više nikoga je*ati”, a on je tada rekao: “Znaš li da tvoja žena više voli da je si*uju nego da je neko je*e, je*ati je neću, ali si*ovati hoću”. Skočio sam i povikao: “Čiju ćeš ti ženu da si*uješ?!” Sjećam se pucnja – prepričao je optuženi šta se dogodilo, prema njegovoj verziji, u kući u Osečini.

Kako je naveo, sljedeće čega se seća je da je preplavljen strahom udarao Milovana bijesno pištoljem, a da ga je potom neka žena pitala: “Da li je mrtav?” Poslije zločina sjedeo je u automobil i krenuo nazad u Novi Sad, ali ga je policija zaustavila i on se predao, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh