Region

Objavljena jeziva ispovijest majke dječaka koji je preminuo od korone: Pronašla ga je sestra, krv mu je išla iz nosa

Od ponedjeljka mu je bilo baš loše. Povraćao je i boljela ga je glava. Umro je u utorak oko pet sati ujutru. Pao je s kreveta.

Hitna pomoć - Ilustracija/Blic.rs

Sestra ga je našla. Zvala ga je, ali on nije reagovao na pozive. Krv mu je išla iz nosa… Odmah smo pozvali Hitnu pomoć. Došli su brzo, ali bilo je kasno. Mogli su samo da konstatuju smrt, najvjerovatnije ga je srce izdalo…

Ovako za Kurir, još uvijek u šoku, drhtavim glasom priča Ružica C., majka šesnaestogodišnjeg dječaka A. C. iz Kruševca, koji je u utorak preminuo usljed posljedica koronavirusa. Da stvar bude strašnija, na koronavirus pozitivni su i dječakov otac Saša C. i sestra (21), koja ga je našla nepomičnog i modrog pored kreveta, a od covida je prije samo dva dana umro i dječakov deda po majci.

Umro mu i deda

Covid je, inače, 12. oktobra prvo potvrđen kod oca Saše, a onda tri dana kasnije i kod A. C., koji se izolovao još 12. oktobra. Ljekari su dječaku dali terapiju, ali on, kako je navodila majka, nije mogao ništa da proguta. Kako bi nešto uzeo, odmah bi povratio. Govorio je da mu je muka i da ne može da spava.

Dječak nije bio vakcinisan i, kako je majka rekla za Kurir, nije imao nikakve propratne bolesti. Njegovo tijelo je poslato na obdukciju, a sahrana će biti u petak u 13 sati.

Cijeli Kruševac od utorka je u šoku zbog ove velike tragedije, a od dječaka se na Facebooku oprostio i njegov stric.

Danas nas je napustio naš dječak, otišao je da se igra sa anđelima. Anđele moj mali, počivaj u miru – napisao je on.

A. C. je, inače, bio učenik drugog razreda Hemijsko-tehnološke škole iz Kruševca, a direktorica ove škole Verica Agatonović Malinović rekla je za Kurir da još uvijek ne mogu da vjeruju da se to desilo.

Dječak je bio dobar, skroman, nenametljiv. Za svaku pohvalu! Svi smo u šoku, a naročito razredni starješina koji je vrlo traumatično podnijeo smrt djeteta – rekla je ona za Kurir i dodala da je posebno tužno i to što je prije samo nekoliko dana umro i dječakov deda.

Korona pokosila još jednu porodicu

Braća blizanci Miroslav i Ljubomir Živković (59), vrsni šahisti, preminuli su u razmaku od nekoliko dana od posljedica infekcije koronavirusom, a u ponedeljak je od kovida preminula i njihova majka.

Blizanci, kako prenose mediji, nisu bili vakcinisani. Takođe, oni se ljekaru nisu javili poslije prvih simptoma, već su se liječili kod kuće. Kada im se zdravstveno stanje pogoršalo, potražili su pomoć, ali je bilo kasno. Primljeni su u covid bolnicu u Batajnici u teškom stanju. Ubrzo su priključeni i na respirator. Ljubomir je preminuo prvi 10. oktobra, a Miroslavu ljekari nisu rekli da mu je brat umro. Ipak, njemu je u trenutku Ljubine smrti jako pozlilo i ljekari su ga jedva povratili.

Nažalost, 14. oktobra je i on preminuo, a nekoliko dana kasnije i njihova majka. Miroslav i Ljubomir su bili jednojajčani blizanci i, kako pričaju oni koji su ih poznavali, vrhunski šahisti i dobri ljudi. Sahranjeni su na groblju u Mirijevu. U šah klubu Mirijevo gdje su braća bili članovi naveli su da im je u planu da organizuju memorijalni turnir posvećen nesrećnoj braći.
Odjeljensko vijeće škole juče je održalo vanrednu sjednicu nakon koje je saopštilo da škola zbog izuzetno teške situaciji gdje su sva okupljanja zabranjena donosi odluku da neće biti grupnog okupljanja na sahrani niti obilježavanja ustaljenih protokola, piše Kurir.rs.

Minutom šutnje u obje smjene će biti odata posljednja počast našem prerano preminulom učeniku A. C. Još jednom pozivam sve učenike i zaposlene da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite. Svima nama u školi je veoma žao što je ugašen jedan mlad život i zauvijek će biti u našim mislima – ističe se u saopćenju koje je potpisala direktorica škole.

Načelnica anesteziologije u KBC “Dr Dragiša Mišović” dr Duška Ignjatović rekla je za RTS da “imamo pun autobus ljudi koji umre od covida”, a da se u toj ustanovi liječi desetak trudnica i tri porodilje, koje su prijevremeno porođene:

Davali smo lijekove da sazru pluća, da se uradi carski rez. Te trudnice se bore za život, ’93. i ’98. godište. Ne znamo kako će se ta borba završiti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh