Region

VRAĆA SE PROLJEĆE U OKTOBRU: ALI NEKI ĆE ZAGAZITI I NA MRAZ

Sa jugozapada Evrope pokrenuo se osjetno topliji zrak koji će se od sutra relativno brzo premještati dalje prema središnjim i istočnim dijelovima, donoseći tako većem dijelu Europe osjetno toplije vrijeme.

Pored Španije, Portugala i u dijelovima Francuske će u narednim danima maksimalna temperatura dostizati do oko 30°C.

Ovaj val topline u manjoj mjeri će zahvatiti i našu zemlju donoseći u toku srijede(20.10.) i četvrtka(21.10.) lokalno temperature do oko 24°C uz pretežno sunčano vrijeme, kakvo nas očekuje i sutra(19.10.).

Jutra ostaju hladna, lokalno uz mraz a po kotlinama i riječnim tokovima uz maglu ili nisku oblačnost koja se u pojedinim mjestima može zadržati veći dio dana. prneosi “Hayat“.

Poslije topline, k’o i obično stiže zahlađenje. U petak(22.10.) brzinska promjena vremena uz kišu, pljuskove, osjetan pad temperature i snijeg na planinama.

Prije promjene vremena u četvrtak pojačan jugo u većem dijelu zemlje.

Vikend(23./24.10.) prema trenutnim prognozama bez padavina, pretežno sunčan i uz moguće prve jače mrazeve ove sezone.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh