Region

POLICIJA IMA NOVI TRAG U SLUČAJU UBIJENE PORODICE ĐOKIĆ: ČEŠLJAJU KONTAKTE UBIJENE KĆERKE LIDIJE

Inspektori koji rade na slučaju brutalno ubijene porodice Đokić iz Aleksinca provjeravaju i lične kontakte svih ubijenih, a fokus im je trenutno na osobama s kojima je komunicirala Lidija Đokić (25).

Porodica Đokić - Tvk3.info

Kako se saznaje, istraga ide u više pravaca i ništa se ne prepušta slučaju, a kako je jedan od mogućih motiva koristoljublje, istražitelji provjeravaju ko je sve iz okruženja žrtava znao da oni imaju veću sumu novca u porodičnom automobilu.

Keš za stan

Dosadašnji rad na rasvjetljavanju slučaja doveo je do toga da su Goran i Gordana namjeravali da kćerki jedinici kupe stan, te da su zato prodali kuću i skupili još novca. Navodno, imali su pozamašnu svotu u kešu, a taj novac je poslije njihove likvidacije nestao. Inspektori sada češljaju sve kontakte kćerke Lidije ne bi li utvrdili s kim se sve družila, s kim se sve dopisivala, da li je imala partnera ili simpatiju – objašnjava izvor upoznat sa slučajem i nastavlja: – Lidija je prema svim pričama rođaka bila dobro dijete, bez mrlje, ali se ne isključuje mogućnost da je sasvim slučajno nekome ispričala da njeni roditelji imaju veću količinu novca, kao i da planiraju da joj kupe stan. Možda je nesvjesno nekome otkrila porodične i finansijske prilike.

Telefoni Đokića poslije zločina nisu pronađeni, a utvrđeno je da su ugašeni istovremeno, oko tri sata iza ponoći 27. septembra. prenosi hayat

Utvrđeno je da se ona oko ponoći, u posljednjim minutima života, dopisivala s drugaricom, a u tim porukama nije bilo ničeg sumnjivog. Kroz listing poziva i poruka, ali i društvene mreže koje je Lidija koristila, provjerava se s kim je sve komunicirala – objašnjava izvor i dodaje da se ispituju i njeni odnosi sa bivšim partnerima i simpatijama. – Provjerava se gdje su oni bili u vrijeme zločina – pojašnjava izvor za Kurir.rs.

Upucani, pa spaljeni

Podsjetimo, Goran, Gordana i Lidija nestali su 26. septembra kada su iz sela Moravac, gdje su bili u posjeti Goranovoj majci, oko ponoći svojim “pasatom” krenuli kući u Aleksinac. Do kuće nisu stigli, a rođaci su 28. septembra prijavili nestanak. Potraga za Đokićima završila se tragično, jer su 2. oktobra u ataru sela Moravac nađena njihova tijela, dok je 12 kilometara dalje bio zapaljen njihov auto. Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a da su tijela potom natopljena benzinom i spaljena.

Ispitati sve aspekte njihovih života

Žarko Popović Pop, nekadašnji šef Odjeljenja za krvne i seksualne delikte, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, rekao je da istražitelji treba da ispitaju i okruženje Lidije Đokić.

Trebalo bi posvetiti pažnju i Lidiji isto koliko i Goranu. Možda se ona nekome pohvalila nečim, treba ispitati sve aspekte njenog života – rekao je Popović.
Goran uvek nosio novac sa sobom

Stojanka Đokić, Goranova majka, potvrdila je za Kurir da je njen sin dio para uvijek nosio sa sobom. Podsjetimo, od početka istrage sumnjalo se da je Đokić imao veću svotu novca kod sebe, kao i da su ubice to znale.

Prodao je kuću, pa je i te pare imao u kolima. Znam da ništa drugo nije razlog za ovu tragediju, samo pare. Ne mogu da vjerujem da je neko mogao da ih ubije, pa još i spali. Najžalije mi je moje unuke Lidije, ona je bila zlato – rekla je Stojanka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh