Region

“ŽELIO JE DA UBIJE CIJELU PORODICU, DA NIKO ŽIV NE OSTANE” – Nova saznanja o ubistvu porodice Đokić, zločinac odlično poznavao teren

Policija i dalje intezivno traga za ubicom ili više njih koji su pre deset dana likvidirali tročlanu porodicu Đokić – Gorana, Gordanu i Lidiju.

Porodica Đokić - Kurir.rs

Kako se saznaje, posljednjih dana se intezivno radi na pronalasku oružja kojim je ubijeno troje ljudi.
Međutim, ono do sada nije nađeno. Stručnjaci u razgovoru za medije navode da je “ubica imao jasan cilj da niko ne preživi i da je zločinac do najsitnijih detalja isplanirao kako da sakrije oružje”.

– Po svemu sudeći ubica ili je na dobro mesto sakrio pištolj ili ga je ponio sa sobom. Do sada smo sve pretražili. Od mjesta gdje je oteta porodica, do mesta gde su nađeni spaljeni i mjesta gdje je zapaljen automobil. Inspektori su obišli i obližnja mesta, ali oružje nisu našli – objašnjava izvor iz istrage.

Poznati srpski advokat Toma Fila, smatra da je ubica sa sobom poneo pištolj i da nije toliko naivan da bi ga se otarasio.

– U većini slučajeva na kojima sam radio ubica sa sobom ponese oružje. Jer ne želi da ostavlja tragove, a i ni jedan od njih ne vjeruje da će biti uhapšen. Jer da vjeruje ne bi činio zločin zbog koga može biti decenijama iza rešetaka. U slučaju ubistva porodice Đokić ubicu treba tražiti među njjihovom rodbinom i poznanicima. Ubistvo je do najsitnijih detalja isplanirano – kaže Fila.

Prema njegovim riječima, sada je na policiji mukotrpan dio posla jer je mnogo dana prošlo od kada je zločin otkriven. Fila smatra da ubica nije napustio Srbiju.

OSVETA
S druge strane Dušan Davidović, kriminolog stava je da ubistvo Đokića nije učinjeno iz koristoljublja već više podsjeća na patološku osvetu. I on je stava da je ubica sa sobom nakon zločina ponio oružje jer je sve do detalja isplanirao.

– O slučaju Đokić mogu da govorim samo o onome što sam pročitao u medijima. Ne znam sa čim raspolaže tužilac. Meni ovo sve liči na ubistvo iz osvete. Jer da je koristoljublje oteli bi novac od Gorana Đokića, a ne bi mu dirali suprugu i kćerku. Ne bi možda ni njega ubili već eventualno sačekali i oteli novac. Po svemu sudeći ubica je želio da u smrt pošalje cijelu porodicu, da niko živ ne ostane. Zato je zločin dugo i temeljno planiran. Od toga gdje će biti oteti, ubijeni, spaljeni i uništeni svi dokazi. Uvjerenja sam da oružje nije bacio jer bi onda na njemu mogli ostati njegovi tragovi. Te čahure što su nađene mogu biti iz ovog zločina, ali moguće i zalutale. Ne bih o tome precizirao jer kao što rekoh, govorim o onome što je u medijima rečeno – kaže Davidović.

PORODICA
Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija Đokić ubijeni su istog oružja. Policijska istraga ubistva porodice Đokić iz Aleksinca trenutno je, kako se saznaje, usmjerena na pronalaženje oružja kojim je izvršeno trostruko ubistvo.

Svirepo ubistvo Đokića jedan je od težih slučajeva u Srbiji iz nekoliko razloga. Nestanak porodice je prijavljen dva dana nakon što se dogodio, a kod ovakvih zločina u istrazi su presudni upravo prvi trenuci. Situaciju jako otežava i to što su automobil i troje nesrećnih ljudi zapaljeni i izgorjeli su do neprepoznatljivosti.

Kako se saznaje, policija je do sada razgovarala sa članovima uže i šire porodice u nekoliko navrata. Ispitano je i na desetine građana među kojima i mještani sela u kom su Đokići boravili, ali i prijatelji i komšije ubijenih iz Aleksinca.

VATRA
Izvor iz istrage kaže da dokaza na licu mjesta gotovo da nema jer je prvenstveno vatra uništila sve. Kako saznaju mediji, otuda se češlja bukvalno svaki milimetar aleksinačkog kraja u potrazi za oružjem kojim je izvršeno ubistvo.

Kada je riječ o ubici policija ostaje koncentrisana na Aleksinac i okolinu.

– Mjesto gdje je porodica spaljena je toliko zabačeno i nepristupačno da je isključena svaka mogućnost da je ubica iz nekog drugog kraja. Na taj teren koji se nije vidio ni iz helikoptera može da dođe samo neko ko zna svaki pedalj ovog kraja – kaže izvor.

O broju uključenih u zločin takođe nema jasnog dokaza. Prema dosadašnjoj istrazi vjeruje se da ih je bilo dvoje.

Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a potom su njihova tijela zapaljena i pa bačena u šiblje, gdje su bila prekrivena granama, lišćem i daskama.

OTETI
Podsjetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedjelju 26. septembra nešto poslije ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primijetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična mjenjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najprije, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tijela.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tijela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica – u grudi i glavu, piše Srbija Danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh