Region

JOŠ JEDNA MISTERIJA STRAVIČNOG UBISTVA ĐOKIĆA! Ubice porodice iz Aleksinca odnijele svesku dužnika?!

Ovo je još jedna misterija koja okružuje stravično ubistvo porodice Đokić. Kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, Đokići su kobne noći “folksvagenom pasat” krenuli iz kuće Goranove majke u Moravcu ka Aleksincu, ali su na prvoj raskrsnici u tom selu oteti

Porodica Djokić - Masa Bandjur, Privatna arhiva

Inspektori nisu pronašli nikakvu svesku ili spisak dužnika u stanu ili u menjačnici Gorana Đokića iz Aleksinca, koji je 26. septembra u selu Moravci otet i streljan zajedno sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom! Ako je Goran uopšte i imao spisak dužnika, pošto se bavio i pozajmicama, ubica je tu svesku odneo zajedno sa parama koje je Đokić krio u svom automobilu.

Verovatno je Đokić u Moravcu primio ubicu u auto zato što ga je dobro znao, ne sluteći da će to koštati života i njega i njegovu porodicu. Moguće je takođe i da je ubica bio prerušen u policajca, koji je zaustavio Đokiće, ušao im u auto i preteći pištoljem naterao ih da se odvezu do obale Južne Morave, gde ih je likvidirao, spalio tela i bacio ih u jamu. Potom je ubica, koji je najverovatnije imao i pomagača, odvezao Đokićev auto do sela Tešice, gde su ga zapalili – objašnjava naš izvor, i dodaje – U gepeku Đokićevog auta je bila specijalno izrađena kasa u kojoj je bila velika količina novca. Goran je, naime, pre ubistva prodao kuću u Aleksincu za više od 100.000 evra i te pare je držao u autu. Međutim, taj novac nije nađen tokom uviđaja. Pošto je utvrđeno da je Đokić, osim što je bio vlasnik menjačnice, pozajmljivao novac ljudima pod kamatu, sasvim je moguće da je negde čuvao i spisak dužnika, ali taj spisak nije nađen ni u Goranovom stanu niti u lokalu. Ako je i imao svesku dužnika, ubica ju je odneo zajedno s novcem ili ju je možda spalio zajedno sa Đokićevim autom.

Ove činjenice nedvosmisleno ukazuju na to da je organizator ubistva tročlane porodice dobro znao da Đokić krije veću količinu novca u kolima i da je reč o nekom iz okruženja ove porodice.

U to je uveren i kriminolog Časlav Ristić, koji smatra da osim prijatelja porodice Đokić treba ispitati i članove njihove šire familije.
– Neko od porodice, a tu ne mislim na bliske rođake, već na članove njihove šire familije, morao je da bude umešan u zločin, ili kao tiper ili kao pomagač. Taj koji je tipovao Đokiće dobro je znao kuda se oni kreću, a to nije mogao da zna niko sa strane, već samo neko iz njihovog okruženja. Tome u prilog govori i činjenica da je ubica dobro poznavao atarske puteve i zabačene delove Moravca i Tešice – smatra Ristić.

Ubice imale auto
Naš sagovornik ističe da je sada najvažnije pronaći vozilo kojim su ubice pobegle posle zločina.

– Verujem da su ubice, pošto ovakav zločin nije mogao da izvrši samo jedan čovek, automobilom preprečile put Đokićima u Moravcu i tako ih zaustavili, pa su ih onda primorali da se odvezu do mesta likvidacije na obali Južne Morave. Nakon što su, posle ubistva, odvezli Đokićev auto u Tešicu, gde su ga zapalili, morali su da imaju i svoje vozilo koje su iskoristili za bekstvo – objašnjava naš sagovornik.

Ristić je ubeđen i da je jedini motiv ovog zločina – novac – Motiv je pljačka i stvarno bih se začudio da se utvrdi da je nešto drugo u pitanju.

Spasić: Motiv zločina je pljačka
Boža Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, smatra da su Đokići streljani zbog novca i da je taj zločin dugo i temeljno planiran.

– Koliko sam upoznat sa ovim slučajem, u Aleksincu je bila javna tajna da Goran Đokić uvek nosi veliku svotu novca sa sobom. Onaj ko je planirao ovaj zločin bio je dobro upoznat sa tom činjenicom i išao je logikom da ako se priča da Goran nosi 30.000 evra, možda ima i 300.000 evra. Nije to naprečac izvršen zločin, već su ubice dugo i pažljivo pratile Đokiće. Količina benzina unapred spremljena i korišćena za spaljivanje tela i automobila, kao i zabačeni putevi kojima su se kretali nakon otmice pokazuju da je sve isplanirano i da je barem jedan od napadača iz tog kraja i da dobro poznaje teren, ali i Đokiće – napominje Spasić, prenosi informer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh