Region

U toku potraga za oružjem iz kog su ubijeni Đokići: Voda pod mostom u Tešici duboka

Traga se za pišteljem iz kog su Đokići upucani 27. septembra

porodica Đokić - Kurir.rs

Policija intenzivno traga za pištoljem kojim su 27. septembra likvidirani Goran, Gordana i Lidija Đokić iz Aleksinca, piše “Blic”.

Pištolj nije nađen prošle nedelje prilikom pretrage Južne Morave kod mosta u Tešici uz pomoć ronilaca Žandarmerije, ali je moguće da se pretraga ponovi ukoliko vremenske i hidrološke prilike budu povoljnije.

– Pištolj kojim je izvršeno trostruko ubistvo je krunski dokaz, zato je za očekivati da su ga se počinioci lišili nedugo nakon ovog monstruoznog zlodela. Most u Tešici je manje od dva kilometara od mesta gde je pronađen zapaljen “pasat” Đokića, pa je vrlo moguće da su ga bacili prilikom prelaska mosta. Južna Morava je tih dana bila nižeg vodostaja, ali u virovima ispod mosta uvek je duboka – kaže izvor.

Kiša koja pada povremeno već nekoliko dana otežava posao istražiteljima.

I mesto na kojem su pronađena ugljenisana tela Đokića u ataru Moravca, nalazi se i neposrednoj blizini Južne Morave, na oko 50 metara od reke, ali je manje verovatno da je pištolj bačen u tom delu reke jer je na tom mestu vodostaj niži.

– Pištolj nije nađen u zapaljenom vozilu jer bi i posle požara mogao da pruži dosta podataka forenzičarima, a još je manje verovatno da su ga zadržali kod sebe jer je to direktan dokaz o počinjenom ubistvu. Zato se i pretpostavlja da je bačen u reku – kaže naš sagovornik.

Podsetimo, tela porodice Đokić, pronađena su u subotu nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Kako vreme odmiče ovaj monstruozni slučaj je pod sve većim velom crne misterije, a u međuvremenu o ubistvu se “isplelo” bezbroj teorija, međutim, nijedna nije zvanično potvrđena.

U okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag koji je nađen pored tela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Ovo su, uglavnom, dosadašnji rezultati iz veoma komplikovane istrage ubistva vlasnika menjačnice u Aleksincu Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane i ćerke Lidije, koje se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra. Đokići su oteti ubrzo nakon što su svojim “folksvagen pasatom” krenuli od kuće Goranove majke u Moravcu, a njihova izrešetana i spaljena tela pronađena su šest dana kasnije, 2. oktobra, u ataru sela Moravac. Istog dana u Tešici je nađen i Goranov spaljeni “pasat”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh