Region

TUGA ZA ĐOKIĆIMA NE PRESTAJE! Ispred mjenjačnice osvanula poruka za Lidiju, prizor koji kida dušu

Misterija ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca traje više od dvije sedmice.

Porodica Đokić - Tvk3.info

Tuga za ubijenom porodicom Đokić u Aleksincu ne prestaje. Pred vratima mjenjačnice, danas su ostavljena tri buketa cvijeća kao i jedna bijela ruža, vjerovatno, u znak spomena na Lidiju, najtragičniju žrtvu strašnog zločina, čije je tijelo spaljeno do neprepoznatljivosti, piše Blic.

Misterija ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca traje više od dvije sedmice, policija traga za ubicama danonoćno, ispitano je više od sto ljudi, ali novih zvaničnih informacija o tome ko bi mogao biti egzekutor za sada – nema.

U međuvremenu se samo pojavljuju nove teorije, a poslednja u nizu kaže da se kao motiv ubistva Gorana, Gordane i Lidije navodi – osveta.

Svega dva minuta otkako su krenuli Đokići su oteti ili ih je ubica na neki način prevario i ušao u njihov automobil, a to se zaključuje jer su na raskrsnici koja je toliko udaljena od kuće Goranove majke umesto ka Aleksincu krenuli u suprotnom smjeru ka Tešici.

O tome kako ih je ubica natjerao na taj potez izneto je nekoliko teorija, od toga da je bio maskiran u policajca, da je bio neko koga su Đokići poznavali i kome su vjerovati, a čemu u prilog ide da su se i Goran i Lidija u to vrijeme dopisivali sa prijateljima o uobičajenim temama ne dajući nijedan znak da nešo nije u redu, pa sve do toga da im je neko preprečio put i iz drugog automobila ih natjerao da skrenu sa svoje rute.

Ono što je sigurno, a što se pokazalo kada su tela pronađena – ubistvo je bilo do detalja isplaniralo, u njemu je učestvovalo najmanje dvoje ljudi koji su bili odlično upoznati sa terenom kojim su se kretali i na kojem su izvršili zločin.

U utorak je porodica prijavila nestanak Đokića kada je primijećeno da dva dana nisu otvorili mjenjačnicu koju su držali u Aleksinci i u kojoj se upravo traži motiv za ovaj zločin. Od početka potrage, navodilo se da su imućna porodica i da bi otmica mogla da bude razlog njihovog nestanka.

Šest dana kasnije, u subotu u ataru sela Tešica pronađen je njihov automobil “pasat”, potpuno izgorio, a nedugo zatim 10 kilometara dalje, u ataru sela Moravac iz kog su i krenuli, pronađena su njihova beživotna tijela, prostrijeljena i zapaljena, prekrivena granjem, lišćem i daskama.

Ubrzo je utvrđeno da je nestala kutija u kojoj je Goran držao novac, pa je istraga krenula u tom pravcu. Prvo su se pominjale sveske Goranovih dužnika, za kojeg je navedeno da je bio pošten čovjek, nikome dužan, ali da je određenim ljudima pozajmljivao veće svote novce…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh