Region

Crna Gora: Preminulo još šest osoba, 235 novih slučajeva

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica zaraze koronavirusom preminulo šest osoba, a registrovano je 235 novih slučajeva COVID-19.

Koronavirus - Zena.blic.rs

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 1.561 uzorak na novi koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 96, Nikšića 29, Pljevalja 24, Bara 14, Bijelog Polja 13, sa Cetinja deset, iz Herceg Novog, Tivta i Ulcinja po sedam.

U Budvi i Kotoru je registrovano po pet novih slučajeva infekcije koronavirusom, Tuzima četiri, u Beranama, Danilovgradu, Mojkovcu i Plužinama po tri i u Šavniku i na Žabljaku po jedan.

Udio novih slučajeva COVID-19 u ukupnom broju testiranih za nedjelju je iznosio 15,05 odsto.

“Tokom nedjelje IJZ-u je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa COVID infekcijom, kod po dva pacijenta iz Podgorice i Pljevalja i po jednog iz Bijelog Polja i Nikšića. Među preminulima najmlađi je imao 67, a najstariji 81 godinu”, kaže se u saopštenju IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.992. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 5.326.

Od početka epidemije ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 135.533, prenosi Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh