Region

ĐOKIĆI POGREŠNO TIPOVANI? Nekadašnji šef Odsjeka za krvne delikte otkriva – akcenat staviti na OVU OSOBU

Ovakva ubistva dešavala su se i devedesetih, tvrdi Žarko Popović.

Porodica Djokić - Masa Bandjur, Privatna arhiva

Nekadašnji šef Odsjeka za krvne delikte Žarko Popović Pop je analizirajući slučaj ubistva tročlane porodice iz Aleksinca ocijenio da su Đokići pogrešno tipovani.

Popović je u jutarnjem programu na TV Pink naveo da su se takve situacije i ranije dešavale, odnosno da ne bi bio prvi put da neka porodica bude greškom ubijena.

– Mnogo je slučajeva Đokića je bilo devedsedtih godina, imate mnoga ubistva cijelih porodica. Da bih dao pravo mišljenje, morao bih da imam uvid u slučaj – rekao je Popović.

Kako je dodao, najvažnije je da se uviđaj odradi dobro.

– Šta ako ubica izlazi iz ličnosti kćerke? Šta ako je porodica pogrešno tipovana? Mislim da se to u slučaju Đokića najvjerovatnije desilo. Način izvršenja ukazuje da je bio pogrešno istipovana. Zaletjeli su se na nešto čega nema, kada su vidjeli da nema ničega, pobili su ih i zapalili da bi prikrili zločin – naveo je Popović.

Kako dodaje, policija treba da istraži i ličnost kćerke i sve aspekte njenog života, jer postoji mogućnost da se možda se nekome nečim pohvalila…

On je dodao da akcenat treba staviti na kćerku.

– Koliko treba da se obradi Goran Đokić, treba i kćerka – rekao je Popović.

Porodica Đokić je ubijena sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u grudi i glavu, najvjerovatnije dok su bili u svom automobilu “pasat” na mračnom putu u selu Moravac. Ubica je nakon toga njihova tijela spalio i zakopao ih na njivi. Na 12 kilometara od tog mjesta, u selu Tešica, policija je pronašla i njihovo vozilo, koje je takođe bilo spaljeno, prenosi Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh