Region

Ovakvo su tekli posljednji dani porodice Đokić: Goran je prije ubistva praćen najmanje mjesec dana?

Nisu ni slutili užas koji slijedi.

Porodica Djokić - Masa Bandjur, Privatna arhiva

Posljednji dan života članovi porodice Đokić proveli su bezbrižno, ne sluteći kakva ih crna sudbina čeka.

Oni su kobnog 26. septembra došli kod Goranove majke kako bi pravili zimnicu a oko ponoći krenuli su kući. Goranova snaha Verica Đokić potvrdila je, a i više puta u policiji gdje je davala iskaze sa Gordanom majkom Stojankom da je tog dana, kao i danima prije toga, “sve bilo najnormalnije”.

– I ona i Goranova majka više puta su ispričale identične priče tako da nema sumnje da Đokići nisu slutili da im se nešto sprema. Goran je tog popodneva dana malo prilegao da spava što sigurno ne bi uradio da je bio napet, nervozan ili slutio da se nešto može desiti. On je imao problema da kukovima, razmišljao je čak i o operaciji, pa je to popodne iskoristio da odspava računajući da će ga poslije sna noge manje boljeti – navodi se.

Kada je ustao, sa suprugom Gordanom i kćerkom Lidijom odlučio je da krenu ka stanu u Aleksincu, ni sluteći šta će se potom dogoditi.

– Đokić je morao biti praćen sigurno mjesec dana kako bi se proučile njegove navike. Jedna od rutinskih stvari bila je i poseta majci u Moravcu gdje je dolazio svakog vikenda pa je ta lokacija najvjerovatnije upravo zato i izabrana kao najpogodnija za otmicu i kasnije za ubistvo.

Gordana nije imala mobilni telefon, a Lidija je, kao i sve njene vršnjakinje, u toku dana razmjenjivala uobičajene poruke sa drugaricama, što takođe ukazuje da se Đokići nisu osjećali uznemireno i ugroženo. Da jesu, sasvim sigurno se ne bi ni kretali u ponoć kroz sela.

Kobne večeri, u nedjelju 26., Đokići su oko ponoći krenuli kući u Aleksinac, ali su nakon samo dva minuta od izlaska iz kuće oteti i odvedeni na udaljeni dio bedema u Moravcu gdje su kasnije pronađena njihova tijela.

– Gotovo je nemoguće da iza svega stoji samo jedna osoba. Neko je pripremio lokacije na kojima će biti spaljena tijela i automobil, što je podrazumijevalo da se donese veća količina benzina. Takođe, trebalo je prethodno izabrati adekvatna mesta i naći ih u mrklom mraku, uz korišćenje, lokalnih i atarskih puteva, što upućuje na to da je u planiranje i realizaciju zločine bio upućen i neko od mještana – kaže izvor upućen u istragu jezivog ubistva.

Gordana ubijena sa dva hica, Lidija i Goran sa po najmanje jednim
Podsjetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedjelju nešto poslie ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primijetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična mjenjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tijela.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tijela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica – u grudi i glavu. Istraga ovog nezapamćenog zločina je u toku, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh