Region

NOVI DETALJI OBDUKCIJE! Goran ubicu gledao u oči dok je pucao, otmičari htjeli da VATRA PROGUTA SVE

U tijelima Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su nađeni ubijeni nađena su četiri projektila kalibra 9 mm i 7,65 mm, a forenzičari istražuju DNK tragove na daskama nabacanim preko ubijenih.

porodica Đokić - Screenshot

Najmanje dvojica napadača učestvovala su u otmici i ubistvu tročlane porodice Đokić, a sumnja se da su Goran (57), Gordana (56) i njihova kćerka Lidija (25) ubijeni iz dva pištolja, detalji su obdukcionog nalaza, prenosi Srbija danas.

Naime, obdukcija je pokazala da je u tijelima stradalih pronađen jedan projektil kalibra 9 mm i tri projektila kalibra 7,65 mm. Sa po jednim hicem u glavu usmrćeni su Goran i njegova kćerka Lidija, a sa dva hica Goranova supruga Gordana. Ona je pogođena u grudi i glavu. Sudeći prema mišljenju obducenta, na osnovu putanje metka, Goran je ubicu gledao u oči dok je pucao u njega. Pištolj mu nije bio prislonjen na glavu, ali je ubica u njega pucao iz neposredne blizine.

Tokom jučerašnjeg dana desetak ljudi koji su na neki način povezani s porodicom Đokić ispitano je na poligrafu. Svi su prošli, što znači da na postavljena pitanja nisu lagali. Forenzičari su, takođe, uzimali DNK od određenog broja ljudi. Kako kaže izvor, jedan od tragova koji vodi ka ubicama su i daske koje su bile prebačene preko spaljenih tijela ubijenih.

– Tijela su prije spaljivanja bila dobro natopljena benzinom, a preko njih su naslagane daske. Ubice su htjele da vatra proguta sve, ali to se nije desilo. Forenzičari već ispituju DNK tragove sa dijelova tih dasaka – dodaje izvor upućen u istragu.

Iako, osim Gorana i Lidije, zvanično još nije potvrđen identitet treće ženske osobe, na osnovu nakita i drugih karakterističnih detalja na tijelu nema sumnje da je riječ o Gordani, Goranovoj supruzi i Lidijinoj majci.

Da je uz dvojicu neposrednih egzekutora u ovom nezapamćenom zločinu učestvovala još najmanje jedna, a možda i više osoba, ukazuje i već pominjana satnica kretanja automobila Đokića od ponoći do dva časa, do koje je došla policija, kao i mjesta na kojima su nađena tijela i njihov automobil.

Policija je u automobilu pasat Gorana Đokića, koji su ubice poslije zločina spalile u ataru Tešice, pronašla čauru projektila kalibra 9 mm. Mogućnost koja se istražuje je da je ubica tokom otmice koja se, po svemu sudeći, odigrala nekoliko minuta poslije izlaska Gorana, Gordane i Lidije iz kuće Goranove majke, već u kolima pucao u nekog od troje Đokića. Ta čahura je ostala zaturena u pasatu, ubice nisu mogle da je nađu u mraku i računale su da će vatra da je proguta kada zapale auto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh