Region

U blizini mjesta gdje je ubijena porodica Đokić prije sedam mjeseci nestao imućni starac!

Otkako su u subotu pronađena spaljena tijela vlasnika mjenjačnice iz Aleksinca Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), u Aleksincu i okolnim selima zavladao je strah od ubica, koje još uvijek nisu pronađene, a dodatnu zebnju je pobudio i nestanak starca Pavla Miljkovića (87), kome se svaki trag izgubio pre sedam mjeseci, i to maltene na istom mjestu na kom su nađena tijela Đokića!

kurir

Kako saznajemo, penzioner Pavle Miljković, meštanin sela Moravac, nestao je 11. marta u ataru ovog sela, u kom su 26. septembra oteti, likvidirani i spaljeni Đokići.

Uznemireni

– Jako smo uznemireni zbog smrti Đokića, a sada se pitamo šta je s deda Pavlom i da li je i njegov nestanak možda na neki način povezan sa ovim zločinom. Njegova kuća je u blizini jame u kojoj su spaljeni Goran, Gordana i Lidija. Svašta nam prolazi kroz glavu – pričaju meštani Moravca i nastavljaju: – Kad je starac nestao bez traga, niko se ovde nije nešto uzbudio. Bilo je priča po selu, ali ubrzo se zaboravilo.

On je suvonjav čovek, vitalan i nije bio prebogat, ali sinovi mu rade u inostranstvu, pomažu mu, tako da se može pretpostaviti da je imao neku svotu novca. Sada svi tragediju Đokićevih nekako povezuju s Pavlom. Jedan taksista prijatelj je na auto stavio sliku Pavla i obaveštenje da se traži starija osoba, ali to nije donelo rezultata – kaže nam meštanin ispred prodavnice u selu.

U kući Pavla Miljkovića juče smo zatekli njegovog sina Radovana, koji kaže da je u teškoj žalosti što ne može da pronađe oca da bi ga dostojno sahranio.

– Brat i ja radimo u inostranstvu i tada, u vreme očevog nestanka, bili smo van zemlje. Postoje snimci gde su ga kamere uočile u Žitkovcu, ali još ništa ne znam o ocu. Ne znam da li ima veze sa ovim zločinom koji se dogodio tu u komšiluku. Zaista, ne znam. Samo hoću da znam šta mu se desilo – priča uznemireni sin Radovan.

Kako kaže, on je sada nakratko došao u Moravac, a ubrzo se vraća na posao u inostranstvo.

Bio u policiji, ali ništa nije saznao

– Ma, neću ni da razmišljam da mu se dogodilo nešto tako strašno kao Đokićima. Bio sam u policiji, čak sam bio i neprijatan malo, ali ništa. Do danas, ama baš ništa. Sedam meseci o ocu ništa ne znamo – priča Radovan.

Monstruozno ubistvo Đokića i dalje je obavijeno velom misterije, a zasad se pretpostavlja da je u zločinu učestvovalo više osoba, kao i da su dobro poznavali porodicu, ali i teren na kom je trostruko ubistvo počinjeno.

– Obdukcija je juče završena. Utvrđeno je da su otac, majka i ćerka ubijeni hicima iz vatrenog oružja, pa da su potom spaljeni. Kao motiv zasad se pominje koristoljublje, jer se priča da je Goran često sa sobom nosio keš, i to između 50.000 i 100.000 evra. Dodatnu sumnju da je novac motiv izaziva i to što je iz njihovog spaljenog auta nestao rezervni točak, u kom je Goran navodno držao pare – objašnjava izvor,piše Kurir

Niko iz familije ubijenih juče nije želeo da razgovara s novinarima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh