Region

DIREKTOR POLICIJE OTKRIO NOVE DETALJE O PORODICI ĐOKIĆ: “Na putu pronađeni baloni sa vodom – ubice do detalja isplanirale zločin”

Prema Rebićevim riječima, ubistvo porodice Đokić je bio dobro pripremljen akt, o čemu svjedoči činjenica da je na mjestu ubistva pronađen benzin kojim je vozilo spaljeno.

porodica Đokić - Nova.rs

Direktor policije Vladimir Rebić otkrio je nove detalje u slučaju ubistva porodice Đokić, koji je šokirao Srbiju, piše Srbija Danas.

Prema Rebićevim riječima, ubistvo porodice Đokić je bio dobro pripremljen akt, o čemu svjedoči činjenica da je na mjestu ubistva pronađen benzin kojim je vozilo spaljeno.

Direktor policije napominje da će rezultati obdukcije dati konačan odgovor na pitanje kako je zločin izvršen.

– Goran je bio obazriv i nepovjerljiv čovjek. Ranije je njegova mjenjačnica bila meta oružanog napada, a on se odbranio se od pljačkaša – kaže Rebić.

Rebić kaže da je policija ne zna kako je Đokić zaustavio vozilo i kako je primoran da promijeni pravac kretanja vozila.

– Ne znamo da li je silom natjeran da krene u suprotnom pravcu – kaže Rebić.

Kako je naveo Rebić, tijela su nađena u ataru sela Moravac, a vozilo je nađeno 12 kilometara dalje.

– Moram da naglasim da se radi o veoma neprisupačnom terenu. Hoću da napomenem da se radi o ruralnom području, gdje nema toliko kamera kao u Beogradu. Kamera jedne privatne kuće ih je snimila, da su krenuli u pravcu atara ka njivama, a ne ka svom domu – istakao je Rebić i dodao:

– Jedan od rodbine je prepoznao na kameri auto svojih rođaka, a naknadno kada smo dobili logove mobilnih telefona ukazivalo je da nisu krenuli ka sjeveru, nego na jug. U 2:05 je posljednji put uočeno vozilo. Prvo su ubijeni, pa je potom spaljeno vozilo nekoliko kilometara dalje. Mi mislimo da su ubijeni nekih dva sata ranije. Što ukazuje da je ubica imao nekih 70 minuta vremena da izvrši ovo jezivo ubistvo.

– Gorana smo identifikovali na osnovu otiska, Gordanu na osnovu nakita koji je nosila, dok njihovu kćerku, nažalost, nismo mogli tačno da identifikujemo, s obzirom na to u kakvom stanju smo zatekli tijelo. Za sada vrlo malo podataka imamo, ali se nadam da ćemo u narednim danima uspjeti da riječimo ovaj monstruozni zločin – istakao je.

Direktor policije Rebić dodaje da je ubica dobro isplanirao ovaj zločin s obzirom na to da su na putu pronađeni baloni sa vodom koje su Đokići redovno punili na putu iz Tešica ka Aleksincu.

Policija je nakon pronalaska balona potvrdila da su osumnjičeni balone izbacili iz vozila kako im ne bi pravili problem prilikom spaljivanja automobila.

Podsjetimo, Goran je sa suprugom i kćerkom posljednji put viđen u nedelju u selu Moravac gdje je sa porodicom bio kod majke na ručku. Supruga njegovog brata, Verica Đokić rekla je ranije za Telegraf da su iz Moravca otišli oko ponoći.

U ponedjeljak je njegova majka zvala na fiksni telefon, ali se niko nije javljao, nakon čega su prijavili nestanak a policija aktivno počela da za njima traga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh