Region

RODBINA, PRIJATELJI I POZNANICI – SVI IDU NA POLIGRAF: Policiju posebno začudio jedan detalj u misterioznom slučaju porodice Đokić

Tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su iz Moravca, gdje su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

porodica Đokić - Nova.rs

Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija Đokić ubijeni su najvjerovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutru, nakon čega je ubica njihova tijela zapalio u šipražju u ataru sela Moravac, a onda ih prekrio granjem i lišćem, a njihov automobil, “pasat” odvezao do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove.

Motiv svirepog ubistva tročlane porodice najvjerovatnije je novac, tačnije dug koji je neko imao prema Goranu koji je držao mjenjačnicu u Aleksincu i, prema nezvaničnim informacijama, povremeno je i davao novac na kamatu.

Kako se nezvanično saznaje, policija će narednih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi provjerili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

Ono što je u ovom slučaju posebno čudno je to što niko od ispitanih ljudi nije rekao ništa što bi moglo da ukaže zbog čega bi neko mogao da naudi Đokićima. Policija je zapaljeni automobil, a potom i njihova tijela, pronašla detaljnim operativnim radom i “češljanjem” ogromnog terena u okolini Aleksinca.

Mapa kretanja
Podsjetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su iz Moravca, gdje su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere auto-perionice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov automobil “pasat” crne boje u 00.10 časova.

Međutim, istraga je pokazala da kobne noći porodica Đokić nije išla uobičajenim putem i da nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem. Kamera ih je posljednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od 8 kilometara i to dva sata kasnije!

Upravo u ataru sela Tešice juče je pronađen zapaljen automobil Đokića, dok su tijela pronađena u ataru sela Moravac. Sada je misterija da li je ubica, nakon zločina, snimljen kako vozi automobil ka Tešici, gdje ga je potom i spalio, ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.

Motiv

O porodici Đokić, mediji posljednjih dana nisu mogli mnogo da saznaju. O njima su svi imali samo riječi hvale, a jedini motiv koji se, prema do sada poznatim informacijama, može pronaći u Goranovim poslovima. Naime, on je držao mjenjačnicu u Aleksincu i sumnja se da je pozajmljivao novac na kamatu i da je jednoj osobi nedavno pozajmio 15.000 eura. Da li je to razlog zbog kog su Đokići ubijeni, za sada nije poznato.

“Smjerna, povučena porodica”
Kako se nezvanično saznaje, u ovoj tročlanoj porodici radio je samo otac Goran, dok je majka Gordana bila domaćica, a kćerka Lidija je završila Višu poslovnu školu u Leskovcu i nije nigdje radila.

– Lidija je dobro dijete, nikada nije pravila probleme. Nema ni dečka. Završila je Višu poslovnu školu u Leskovcu. Mirno je dijete i sve ovo nema šanse da ima veze sa njom – kaže sagovornica bliska nestaloj porodici Đokić.

Ona ističe da je majka Gordana cijeli život bila domaćica i da je brinula o domu i porodici.

– Gordana nije radila. Živjeli su od Goranove mjenjačnice. Gordana je brinula o kući, ima i ptičice u stanu i znam da ih ne bi tek tako ostavila bez hrane, bez vode – govorila je ona prije nego što su tijela Đokića pronađena.

Ona je rekla da je Gorana viđala samo po slavama i da cijeli ovaj slučaj, prema njenom mišljenju, može da ima veze samo sa njim.

– Gordana se nikada nije žalila na Gorana. A šta se dešava u nečijoj kući, to se nikad ne zna. Nikad ih niko čuo da se svađaju. Majka i kćerka su bile mirne i dobre, ovo sve jedino može da ima neke veze sa njim, ipak je on taj koji radi sa parama. A šta i kako, zaista ne znam – kaže sagovornica.

Podsjetimo, prije dva dana je rođaka nestale porodice ispričala da je Goran imao problem sa mnogima jer, kako nam je rekla – “dobro stoji”.

– Znate kako, on ima mjenjačnicu, dobro im ide i godinama je već na meti napada. Desilo se da ga ispred kuće sačeka muškarac i da mu prijeti da će svašta da mu uradi da bi on dao neke pare. Najgore je bilo prije neku godinu kada je u mjenjačnicu ušao muškarac koji je uperio pištolj u njega i tukao ga. To je bilo jezivo. Plašimo se da ih nije neko dočekao ispred kuće i natjerao da krenu negdje. Ili im ušao u kola… Ne znam… – rekla nam je rođaka, piše Srbija danas.

Ubijeni iz koristoljublja?
Motiv ovog brutalnog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Ubica je najvjerovatnije znao da Goran sa sobom uvijek ima veću količinu deviza, a pretpostavke su da je možda imao između 20.000 i 50.000 evra.

Ubica odlično poznavao teren
Sumnja se da je ubica iz tog kraja jer je odlično oznavao teran, lokalne seoske puteve kojima se kretao kao i mjesto na kojem su Đokići ubijeni, ali i ono na kojem je automobil nakon ubistva ostavljen i zapaljen, prenosi Blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh