Region

Muškarac koji je držao taoce u “Lastinom” autobusu u Njemačkoj je iz Prijepolja

Državljanin Srbije koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce je Fahrudin Kahrović iz Prijepolja, nezvanično saznaju “Novosti”.

Mladić - N1

Riječ je o mladiću rođenom 1991. godine, koji je ljetos iz Prijepolja otišao u Offenbach kako bi radio na građevini, gdje je i ranijih godina odlazio na rad po nekoliko mjeseci, nakon čega bi se vraćao u rodno mjesto.

Prije dolaska u inostranstvo radio je i kao konobar u jednom prijepoljskom lokalu, pišu Novosti.

Također, prema nezvaničnim saznanjima, Fahrudin je poznat organima gonjenja u Prijepolju zbog krađe i drugih sitnih krivičnih djela.

Podsjetimo, Kahrović je fizički nasrnuo na dva putnika, a prema tvrdnjama ostalih bio je i naoružan.

Navodno je blokada autoputa između Hilposteina i Gredinga trajala četiri sata jer je Kahrović uzeo trojicu vozača kao taoce.

Prethodno je u autobusu koji je putovao ka Srbiji došlo do tučnjave, u kojoj su lakše povrijeđeni muškarac i žena.

Kahrović je nakon toga uhapšen, a Reuters je pisao da su se oko 21:25 sati začule i detonacije, te da su na terenu su bile jake policijske snage.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh