Region

Vučić s Erdoganom o autoputu Beograd-Sarajevo i situaciji u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Vučić s Erdoganom - Twitter

“Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor”, napisao je Vučić na Instagramu.

Vučića je ispred Vahdetin palate, zvanične rezidencije turskog predsjednika, sačekao Erdogan.

Tokom radnog doručka dvojica predsjednika razgovarat će o bilateratnim odnosima, ekonomskoj saradnji i odnosima u regionu, a jedna od tema bit će i novi turski investitori u Srbiji, unapređenje i dalje jačanje bilateralne i ekonomske saradnje Srbije i Turske, kao i regionalna i međunarodna pitanja.

Kako je Vučić rekao po dolasku u Istanbul, građani Srbije će rezultate ove posjete moći da vide za nekoliko mjeseci i u narednim godinama, ukazujući na to da su investicije koje dolaze iz Turske važne jer dolaze u vangradske i manje sredine.

Jedan od projekata o kojima će razgovarati dvojica predsjednika je i izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo, a očekuju se i razgovori o odnosima u regionu – situaciji u BiH, kao i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh