Region

Dan srpskog jedinstva: Počela centralna svečanost u Beogradu

Na Savskom trgu u Beogradu počela je centralna manifestacija u okviru obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i bh. entiteta Republika Srpska.

Dan srpskog jedinstva - Tanjug

Svečanosti kod spomenika Stefanu Nemanji prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, patrijarh srpski Porfirije, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijeri RS-a i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić, te članovi vlada Srbije i bh. entiteta.

Manifestaciji prisustvuju i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predstavnici Srba iz regiona, kulturnih i naučnih institucija, ličnosti iz svijeta kulture i brojni građani.

Svečanost je počela intoniranjem himni Republike Srpske “Moja Republika” i Srbije “Bože pravde”.

Prethodno je sa Kalemegdana izvedena počasna artiljerijska paljba, te krenuo defile “ustanika”, kulturno-umjetničkih društava, pukovskih zastava i konjice.

Defilei su pristigli na Savski trg i pridružili se centralnoj svečanosti.

Kod spomenika Stefanu Nemanji raspoređeni su gardisti sa pukovskim zastavama, a iznad tog prostora nadlijeću helikopteri.

Srbija i Republika Srpska zajednički proslavljaju praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, na dan kada su srpske i savezničke jedinice u Prvom svjetskom ratu probile Solunski front.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh