Region

Sastali se Vučić i Dodik – evo šta su se dogovorili

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, danas se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik - facebook

“Povodom 80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu i obnove spomen kompleksa manastira Jasenovac, završio sam dogovor sa Miloradom Dodikom da se na prostoru Donje Gradine izgradi veliki memorijalni centar.

To bi trebalo da bude svesrpsko svetilište u koje bismo uložili veliki novac, 80 odsto Srbija i 20 odsto RS. Srpski narod pamti i ne stidi se svojih žrtava”, poručio je Vučić putem Facebooka. prenosi “Radiosarajevo“.

Јedna od tema razgovora Dodika i Vučića trebala bi biti i visoki predstavnik BiH Christian Schmidt, kojem je Vučić nedavno dao legitimet.

Ali, Dodika, sudeći po izjavi koju je dao nešto prije sastanka, to nije dotaklo:

“Schmidt nije visoki predstavnik! Nigdje na svijetu ne postoji komad zemlje u kojoj neki stranac dođe i kaže ovo je zakon.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh