Region

Građani oprez, iz trgovina se povlači omiljeno piće

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavijestilo je u četvrtak potrošače o opozivu napitka “Jana Vitamin naranča happy” kompanije Jamnica, zbog mogućeg sadržaja etilen-oksida.

Kasirka - Crna-Hronika.info

Ovaj napitak se prodaje i u trgovina širom Bosne i Hercegovine.

Opozivaju se Jana Vitamin naranča happy u PET bocama od 1,5 litre s rokom trajanja 13.01.2022., te u PET pakiranju od 0,5 litre roka trajanja 20.01.2022.

Ovi proizvodi, koje na tržište stavlja kompanija Jamnica plus d.o.o., povlače se iz prodavaonica kao mjera opreza zbog moguće prisutnosti u tragovima etilen-oksida u voćnoj bazi dobavljača.

“Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu navodi da ti proizvodi nisu u skladu s europskim uredbama o maksimalnim razinama ostataka pesticida u hrani. Opoziv se odnosi isključivo na napitke u navedenim pakiranjima i rokovima trajanja, navodi se u saopćenju.

Očekuje se da se ista serija napitaka povuče i iz trgovina u BiH, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh