Region

Hrvatska: Cijela zemlja u crvenom po karti ECDC-a

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novi kartu raširenosti koronavirusa prema kojoj je cijela Hrvatska u crvenom.

Koronavirus - Zena.blic.rs

Broj zaraženih u zadnjih tjedan dana porastao je u Hrvatskoj za 50 posto, jučer je u zabilježeno 1.237 novozaraženih, a prošlu srijedu ih je bilo 805.

“U crvenom smo. Rezultat je to dijelom necijepljenja i nepridržavanja epidemioloških mjera. Izlaz je u što većem broju cijepljenih čime se podiže razina zaštite svih”, objavio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na društvenim mrežama.

Crvena boja označava područja s 14-dnevnom stopom od 75-200, s udjelom pozitivnih u ukupnom broju testiranih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500.

Srednja Europa je na novoj karti uglavnom u zelenoj boji. Osim Hrvatske, u crvenom je gotovo cijela zapadna Europa, dok je većina Skandinavije u narančastom.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih, javlja Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh