Region

Angela Merkel u oproštajnoj posjeti Balkanu, u Tirani sa predstavnicima BiH

Njemačka kancelarka Angela Merkel, od ponedjeljka boravi u dvodnevnoj posjeti zapadnom Balkanu, a prvi susret će u Beogradu imati s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Angela Merkel - Screenshot

Narednog dana će Merkelova boraviti u Tirani, gdje će, između ostalog, kako je saopšteno, u bilateralnom susretu razgovarati i s predstavnicima BiH.

Saopšteno je da će u Beogradu biti riječi o bilateralnim odnosima između Srbije i Njemačke, kao i o približavanju EU. U Tirani će, nakon sastanka s Edijem Ramom, albanskim premijerom, razgovarati i s ostalim predstavnicima zapadnobalkanskih zemalja.

Kako su istakli, s liderima zapadnog Balkana biće govora o regionalnoj saradnji.

Podsjećanja radi Merkelovoj je ovo oproštajna posjeta regionu, obzirom da je odlučila da se neće kandidovati na narednim izborima u Njemačkoj, koji su predviđeni za manje od tri sedmice, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh