Region

Crna Gora: Na Cetinju trenutno mirno, policija čuva manastir

Građani se masovno žale da sve teže dišu u stanovima u centru Cetinja

Na Cetinju je trenutno mirno, nakon jutrošnjih sukoba između policije i građana koji su protestovali zbog ustoličenja mitropolita SPC Joanikija, javlja Anadolu Agency (AA).

Usljed brojnih suzavaca, šok bombi i paljenja guma na jednoj od blokada, iznad Cetinja je trenutno veliki oblak dima. Građani se masovno žale da sve teže dišu u stanovima u centru Cetinja, a mnogi od njih se žale na mučninu i povraćanje. Savjet za građansku kontrolu rada policije saopštio je kako je prilikom jutrošnjih intervencija upotrijebljena prekomjerna sila.

Policija obezbjeđuje centar grada i prostor oko Cetinjskog manastira.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović čestitao je pripadnicima crnogorske policije na jutrošnjoj akciji.

“Čestitam na profesionalno odrađenom poslu, iskazanoj trpeljivosti i srazmjernoj upotrebi sile. Obećali smo poštovanje ustavnih prava svih građana Crne Gore. To smo i ostvarili. Pred zakonom svi moraju biti jednaki. Crna Gora mora da gradi mir, otvori dijalog i u demokratskoj, racionalnoj debati rješava svoje probleme. Neka ovo bude poslednji put da smo prinuđeni da reagujemo na ovakav način. Snažne institucije, snažna Crna Gora”, naveo je Sekulović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh