Region

Nevjerovatna priča: Državljanin BiH prebacio sebi tuđih 250.000KM na račun, kupio bitcoine i postao milijarder

Na današnji dan 22.000 bitcoina vrijedi oko više od 1,5 milijardi KM.

Bitcoin - Flickr.com

Nevjerojatna priča krije se u pozadini optužnice koju je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu. Oni terete neimenovanog 26 – godišnjeg državljanina BiH da je prije tri godine prevario jedno poduzeće iz Ludbrega.

Kako piše Zagorje.com, on je na računalu tog istog poduzeća napravio lažnu stranicu banke u kojoj je firma imala otvoren račun. Domogao se PIN – a i obavio dvije transkacije i sebi prebacio milijun kuna na račun. Tim je novcem kupio kripto valutu, 22 tisuće bitcoina.

Na današnji dan 22.000 bitcoina vrijedi više od 1,5 milijardi KM.

Budući da se radi o enormnom iznosu, informaciju objavljenu na službenim stranicama DORH -a, portal Zagorje.com provjerio je u Županijskom državnom odvjetništvom u Varaždinu.

“Da, riječ o 22 tisuće bitcoina kako i piše u optužnici. Riječ je državljaninu BiH koji je nedostupan hrvatskome pravosuđu”, rekao je zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu Darko Galić.

Vratiti 250.000KM, očito će mu biti najmanji problem ako nije ranije prodao bitcoine koji su u zadnje tri godine otišli nebu pod oblake.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh