Region

Predsjednik Skupštine opštine Trstenik: Čovjek može da bije ženu

Predsjednik Skupštine opštine Trstenik Gerasim Atanasković rekao je danas na sjednici Skupštine opštine, sa skupštinske govornice, u direktnom televizijskom prenosu, da “čovjek može da bije ženu kad stavi so na sto i čovjek može da bije ženu kad ne stavi so na sto”. To je na svom Facebook profilu objavio odbornik Skupštine opštine Trstenik Mario Spasić, koji je izbačen sa sjednice zbog prigovora nakon ove izjave Atanaskovića.

Gerasim Atanasković - Opština Trstenik

Naime, nakon ovako izlaganja predsjednika Skuptšine opštine Trstenik, za riječ se javio Mario Spasić koji je reklamirao povredu Poslovnika, javlja Nova.rs.

On je zahtjevao da se Atanasković izvini svim ženama, što je predsjednik Skupštine opštine sa govornice, kako je rekao Spasić „decidno odbio“ .

Atanasković je zatim udaljio Spasića sa sjednice, a za njim su izašli i svi odbornici njegove odborničke grupe.

„Srpska napredna stranka sasvim sigurno ne podržava nasilje nad ženama i ovog čovjeka treba smeniti, pošto ne želi da podnese ostavku. Niko normalan ne podržava nasilje nad ženama“, napisao je Spasić na Facebooku.

Ovakvu skandaloznu izjavu osudila je i potpredsjednica Demokratske stranke Dragana Rakić.

„Ova skandalozna rečenica kojom se poziva na nasilje prema ženama, jasan je znak da Jutka iz Brusa nije sporadičan slučaj u Srpskoj naprednoj stranci. Naprotiv, ovo je njihova politika i njihov odnos prema suprugama, kćerkama, majkama. Očigledno je da se sindrom Jutke širi po svim opšinama Rasinskog okruga“, navela je Dragana Rakić u saopštenju.

Ona je napomenula da nas ne čudi što ovo čujemo u Trsteniku, „jer to je grad u kome je direktor Bezbjednosno informativne agencije poručio da voli novinarke koje lako kleknu, a zatim je uznapredovao do neslućenih visina“.

„Srbija je zemlja čije građanke predsjednik Srpske napredne stranke želi da podvodi stranim investitorima uz tupavo i bizarno izgovoreno „Eeeee“, u kojima Aleksandar Vučić nekažnjeno poručuje da ženi možete raditi šta vam je volja, ali unutar svoja četiri zida, a ne na ulici. Od stranke koja u svojim redovima ima članove poput Veljka Belivuka i Dragoljuba Simonovića, ne čudi nas da ovakve kadrove postavljaju na javne funkcije. Zato ja kao supruga i majka, kao kćerka i sestra, kao potpredsjednica Demokratske stranke, zahtjevam da odbornici Skupštine opštine Trstenik zbog ove sramotne izjave hitno smjene Gerasima Atanaskovića sa mjesta predsednika Skupštine opštine“, istakla je Dragana Rakić.

U današnjem Dnevniku TV Trstenik nije bilo riječi o ovoj skandaloznoj izjavi predsjednika Skupštine opštine. Predsjednica opštine Milena Turk je za RTV Trstenik samo govorila o 11 tačaka dnevnog reda koje su razmatrali odbornici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh