Region

Kon: Zabrana javnog okupljanja moguća i brže nego što se mislilo

Situacija sa epidemijom je pogoršana i to vjerovatno ima veze sa povratkom sa ljetovanja, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Procjenjuje da među zaraženima ima i vakcinisanih i poručuje da zabrana javnog okupljanja može da bude uvedena i brže nego što se mislilo.

Kon je rekao da je oko 20 odsto testiranih dnevno pozitivno na virus korona.

“To pokazuje da nije nemoguće da se zaražavaju i oni koji su vakcinisani. Trenutna situacija u Srbiji je takva da svaki treći koji je zaražen jeste vakcinisan, to je procena u odnosu na neki uzora”, rekao je Kon.

Prema njegovim riječima, treća doza vakcine je važna jer se treba ojačati kolektivni imunitet i među onima koji su vakcinisani.

“Međutim, vrlo je bitno naglasiti da je daleko manje smrtnih ishoda tamo gde je visok procenat vakcinisanih”, istakao je Kon,pišuNezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh