Region

VUČIĆ ZAKUKAO U SLOVENIJI: PRITISNUTI SMO SA SVIH STRANA, ONI ŽELE DA RAZAPNU SRBIJU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u posjeti Sloveniji gdje učestvuje na Bledskom strateškom forumu.

Aleksandar Vučić - Srna.rs

Mnogo sebi zamjeram, pravio sam dosta grešaka. Ali ono što je sigurno to je da bih znao mnogo toga da zaista navedem. Ali samo da napomenem da sam za ovih 5 godina mnogo toga učinio za ovu zemlju. Stavite se u moje cipele kada ste prinuđeni da istrpite neke stvari. Sretao sam se sa mnogo svjetskih državnika. Neko bi rekao da sam arogantan, mnogi mi kažu “a što nisi takav na televiziji”, a ja ne znam kakav sam na televiziji. Niti me zanima, ja znam šta radim, a sve što radim je iz srca – kazao je Vučić.

Srbija je pritisnuta sa svih strana. Ne samo od velikih sila, nego i regiona. Oni žele da razapnu Srbiju. Kao što vidite – dozvoljavamo da svako ima svoj stav, ali mi odgovaramo na svoj način svima. Mi imamo jaku zemlju, preskočit ćemo čak i pojedine zemlje EU svojim dostignućima. Uvijek nastaje kuknjava a neću da komentarišem činjenicu da smo platu povećali enormno – rekao je Vučić.

O ustoličenju mitropolita Joanikija

Ja nisam potvrdio svoj dolazak nigdje, nikome. Zanimljivo mi je kad svaki dan o sebi čitam informacije koje ni ja ne znam. Ja sam predsjednik Srbije i ne može neko da objavi nešto što znamo samo Krivokapić i ja. Ko je to mogao da kaže? Ja znam DOS-ovce koji su otišli dole i lažu narod i puštaju informacije. Ja nisam donio nikakvu odluku. Donijet ću odluku u skladu sa interesima cijelog Srpskog naroda – jasan je Vučić.

O smjeni Dodika

Govorim ovo na ozbiljan način. Već puno puta sam pokušao da pokrenem važan dijalog između Srba i Bošnjaka. Moramo da se poštujemo i da razmišljamo o budućnosti. Kada govorimo o smjeni Dodika, uvijek će se potezati priča o Srebrenici. Nudio sam tu vrstu strateškog dijaloga i poslije linča u Srebrenici prije 5-6 godina. Neke teme su neprihvatljive za srpski narod. Srbija neće prihvatiti odluku da Dodik bude smijenjen, ukoliko dođe do toga – objasnio je Vučić.

Merkel u Srbiji?

Očekujemo veliku pojsetu Republici Srbiji od strane Angele Merkel. Posjeta će biti važna i upriličena sa epidemiološkim mjerama – rekao je Vučić.
Rekao se da će Bledski strateški forum ostati u sjenci Balkana i da se “pojedini plaše Otvorenog Balkana”.

Između Beograda i Tirane prvenstveno ne treba da ima granica. Ne znam ko ne bi bio usaglašen sa time. Mi koji smo donijeli odluku o svemu tome se ne plašimo, šta da radimo onima koji su protiv ovoga…
Inicijativa Otvoreni Balkan ima budućnost, ne možete zaustaviti narode koji hoće da sarađuju. Kome bi smetalo da između Beograda i Skoplja nema granice, da između Beograda i Tirane nema granica? – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh