Region

Pacijentu u Prištini ljekari izvadili mobitel iz stomaka

Neobična intervencija dogodila se na Gastroenterološkoj klinici u Prištini, prilikom koje je iz stomaka muškarca (33) izvađen mobilni telefon, koji je progutao prije četiri dana, javlja RTS.

Operativni zahvat - Ilustracija/Twitter

Ljekar Skender Teljaku predvodio je medicinski tim tokom zahvata, rekavši da su prvo izvukli maske sa telefona iz trbuha, a zatim i bateriju, koja se smatra najopasnijim dijelom.

„Osoba koja je progutala strano tijelo, morala je hitno na gastroskopiju. Kada smo ušli u stomak vidjeli smo da je telefon podijeljen na tri dijela. Jedan dio je bio plastični prednji i zadnji poklopac, plus baterija unutra. Ušli smo opremom koju imamo. Na kraju smo izvadili bateriju, koja je od svih ovih dijelova najopasnija jer je taj dio ozračen i mogao je da eksplodira u crijevima, da oslobodi hemikalije“, rekao je doktor Teljeku prištinskim medijima.

Zahvat je trajao dva sata, bez presijecanja stomaka, prenosi RTS.

Doktor nije spomenuo razloge zbog kojih je muškarac progutao telefon, ali je rekao da je pacijent sada dobrog zdravlja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh