Region

Na zagrebački aerodrom večeras stiglo 19 Afganistanaca

U Hrvatsku je večeras avionom stiglo 19 državljana Afganistana, koji su bili podrška EU delegaciji u Kabulu, saopćilo je hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

aerodrom Zagreb - Klix

Riječ je o tri porodice s djecom i jednom samcu koji su doputovali na zagrebački aerodrom. Oni su prethodno prošli sigurnosne provjere i svi su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj.

Hrvatska se u znak evropske solidarnosti odazvala pozivu Evropske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) i odlučila da prihvati 20 osoba čiji su životi i sigurnost ugroženi dolaskom talibanskog režima.

U saradnji Ministarstva vanjskih i evropskih poslova te Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske provedene su sve prethodno potrebne radnje te je večeras na zagrebački aerodrom stiglo ukupno 19 afganistanskih državljana.

Brigu o ovim državljanima Afganistana preuzeli su radnici MUP-ove Uprave za imigraciju, a s obzirom na to da je među njima deset maloljetnih osoba bit će smješteni u MUP-ovom smještajnom objektu za ranjive grupe. prenodi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh